avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovituri la nivelul gatului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovituri la nivelul gatului

Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit doar 3 zile de ingrijiri medicale individul a fost acuzat de tentativa de omor. Singura diferenta intre mine si ea este sexul,faptul ca eu am fost lovit ea stransa si ca fapta a fost savarsita de un recidivist, insa individul comitea doar violuri (a avut cam 3 comndamnari pt. viol) deci putin probabil sa o si omoare.

Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
xuser, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 07:23, 30 Septembrie 2011
Din moment ce "domnul" in cauza a strans-o de gat, rezulta intentia de a incerca sa o omoare, cu siguranta nu a vrut doar sa ii aplice o corectie la nivelul gatului, prin sufocare. Nu conteaza zilele de ingrijiri medicale cand este atinsa cu intentie o zona vitala a corpului uman. Incadrarea pt infractiunea de omor nu se face dupa nr. de ingrijiri medicale.
Cazul expus de catre tine cu aplicarea unei lovituri cu pumnul in zona gatului in urma unei batai nu constituie infractiunea de omor sub forma tentativei. E putin probabil ca faptuitorul sa fi avut intentia de a te omori in situatia in care intre voi a izbucnit un conflict si unul dintre pumni s-a intamplat sa nimereasca acea zona.
Dar daca cineva e la pamant si lovit cu picioarele desi e plin de sange. Urla "ma omoara" iar atacatorii tot il mai lovesc in zona capului cu picioarele , acesta aflandu-se la pamant?

Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
xuser, utilizator
Aceiasi situatie precum cea expusa de d-ra O.Ilie , nu este vorba despre o infractiune de tentativa la omor.
In functie de numarul de zile stabilite de medicul legist se va face incadrarea juridica intre loviri si alte violente si vatamare corporala.
Interesant... am ramas surprins ca cineva cu doar 3 zile ingrijiri medicale a reusit sa obtina "tentativa de omor" contra cuiva care a strans-o de gat.

Alta intrebare: victima daca este la pamant si ii dai cu piciorul in mod intentionat si repetat cu piciorul in gat tot nu este tentativa de omor?
Toate incadrarile juridice se fac in functie de constatarile medicului legist , nu pe povesti cu "daca" si cu "parca".

Alte discuții în legătură

Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian lovit cu halba de bere in cap camilia77 camilia77 buna ziua,in eforie nord pritenul meu de origine italiana s a dus intr un bar sa vb cu cineva.cat a stat acolo a fost provocat si injurat de anumiti clienti in ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare juridica sorana_g sorana_g buna ziua, ce pot sa invoc pentru respingerea cererii de schimbare a incadrarii jur. din vatamare corporala in tentativa de omor ( pe langa modul de savarsire ... (vezi toată discuția)