avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura de investire cu formula executorie a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar

Buna seara,

Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut.
Ce costuri sunt pentru ducerea la indeplinire a executarii silite, fiind vorba de un imprumut de 3000 euro?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:49, 20 Noiembrie 2011
Conform art. 66 din Legea nr. 36/1995 actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia.
In lipsa actului original, titlul executoriu îl poate constitui duplicatul sau copia legalizata de pe exemplarul din arhiva notarului public.
Prin urmare va puteti adresa unui executor judecatoresc, iar despre costul exact al executarii silite veti fi informat/a direct de catre acesta.
dupa ce legalizati si investiti hotararea , puteti alege dvs executorul judecatoresc. prin incheierea de investire instanta nu stabileste ca trebuie sa te adresezi numai unui anumit executor.
Sunteti cu totii deosebiti! Va mutumesc mult!
Am si eu o intrebare,legata de investirea cu formula executorie a unui contract de credit ipotecar.conf.art.21 din legea 34/2006 ce completeaza si modifica legea 190/1999 a creditului ipotecar, "Art. 21. - Contractul de credit ipotecar pentru investitii imobiliare, precum si garantiile reale si personale subsecvente constituie titluri executorii, urmand sa fie investite cu formula executorie de catre instanta locului unde este situat imobilul."
Cand se investeste contractul de credit ipotecar cu formula executorie?La data incheierii contractului de credit ipotecar sau in momentul in care intervin art.19-20 din aceiasi lege 34/2006:

"Art. 19. - (1) In cazul intarzierii la plata, creditorul ipotecar va trimite imprumutatului, la ultima adresa comunicata de acesta, o notificare prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin executor judecatoresc ori bancar, prevenindu-l asupra consecintelor incalcarii contractului de credit ipotecar pentru investitii imobiliare.
(2) In cazul notificarii prin scrisoare recomandata, aceasta se considera primita la data postei mentionata pe confirmarea de primire.
Art. 20. - In cazul in care, in termen de 30 de zile de la data primirii notificarii prevazute la art. 19, imprumutatul nu executa obligatiile asupra carora a fost notificat, contractul de credit ipotecar pentru investitii imobiliare se considera reziliat de plin drept si intreaga suma a creditului, cu dobanzile aferente la data operarii rezilierii, devine exigibila."

Mi-ati fi de mare ajutor,sunt batrani ce ajung codebitori si apoi sunt hartuiti de banci.
simonette12 a scris:

Conform art. 66 din Legea nr. 36/1995 actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia.
In lipsa actului original, titlul executoriu îl poate constitui duplicatul sau copia legalizata de pe exemplarul din arhiva notarului public.
Prin urmare va puteti adresa unui executor judecatoresc, iar despre costul exact al executarii silite veti fi informat/a direct de catre acesta.



Conform celor scrise de av. simonette12, actul autentificat la notarul public prin care s-a incheiat acel contract de imprumut intre creditor si debitor este titlu executoriu, nu se mai investeste cu formula executorie! In rest, ramane ca executorul judecatoresc sa solicite instantei de executare incuviintarea punerii in executare a acelui titlu, la cererea creditorului. In ceea ce priveste costurile executarii silite, acestea raman in sarcina debitorului dar creditorul v-a avansa o suma din cheltuieli pe care o v-a recupera impreuna cu valoarea creditului acordart debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut claudia violeta claudia violeta am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)