avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema vanzare teren!!! HELP!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema vanzare teren!!! HELP!!

Am un teren pe care mi s-a stabilit dreptul de proprietate prin Hotararea Comisiei Municipale nr... din 02.02.1995. In anul 1998 mi s-a eliberat la cerere o adeverinta ce constituie dovada dreptului de proprietate pana la eliberarea titlului de proprietate.
In anul 2003 mi s-a inmanat titlul de proprietate prin constituirea dreptului de proprietate.
Actualmente vreau sa vand terenul dar notarul mi-a atras atentia ca terenul nu se poate vinde deoarece nu au trecut 10 ani de la constituirea dreptului de proprietate, el luan in calcul date emiterii titlului de proprietate.
De la ce data se calculeaza cei 10 ani???
Cel mai recent răspuns: lucian_alex2003 , utilizator 21:37, 9 Septembrie 2008
Legea zice asa:
10 ani, socotiţi de la începutul anului următor celui în care s-a făcut înscrierea proprietăţii.

Daca ma intrebati si ce se intelege prin asta, ei bine... :-/
Si daca intrebati 10 notari veti gasi destule variante de raspuns.

Ce mai ...pesimista interpretare pare a raporta termenul la data inscrierii in Cartea Funciara.
Unii socotesc chiar de la data titlului.
Altii, pe buna dreptate, intreba: care inscriere? sau Inscriere in ce? Pentru ca la data aparitiei L 18, nici macar nu exista inscrierea in CF, exista doar registrul de transcriptiuni. Cel putin pe-aci prin sud. (sa fie inscrierea ...la rol/taxe impozite? ...posibil, de ce nu?)
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
romascanu, moderator
Nu se poate calcula si de la data inscrierii in registrele agricole?? Nu stiu daca este inscris in registrul de transcriptiuni dar cu siguranta este in cele agricole, terenul fiind extravilan.
Din cate vad aceasta portita a fost lasa tocmai pentru speculanti.
Sper sa gasesc un notar sa-mi faca precontractul de vanzare.
Inscrierea in Cartea Funciara am facut-o in anul 2007. In concluzie ar trebui sa astept pana in anul 2017 cu toate ca terenul este il am in proprietate inca din anul 1995. Bravo Romania si mai ales bravo celor care au facut aceste legi atat de ambigue incat sa mai castige bani buni si speculantii astia de pe piata imobiliara.
Daca stie cineva un notar care m-ar putea ajuta astept un mesaj.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea dreptului de proprietate in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni? raluk_b raluk_b Buna ziua, Am o problema urgenta... Vreau sa cumpar cu credit ipotecar o casa. Aceasta casa este construita pe o bucata de teren ce provine de la un ... (vezi toată discuția)
Constituire legea 18/1991 ContSters4579 ContSters4579 ...daca e forum lansez o intrebare in discutie de cand incepe sa se calculeze termenul de 10 ani de inalienabilitate prevazut de legea mai sus amintita...legea ... (vezi toată discuția)
Termenul 10 ani din lg 18 ionutanton777ro ionutanton777ro Cunoaste cineva daca exista o decizie din 2008 sau 2007, data de Inalta Curte, in Sectii Unite, cu privire la aplicarea unor prevederi din legea 18/1991 ... (vezi toată discuția)