avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA pentru asociatie de proprietari
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA pentru asociatie de proprietari

detin atestat de administrator de bloc si as dori sa infiintez PFA pentru aceasta activitate.
1.CARE sunt documentele necesare pentru intocmirea PFA.
2.Contributiile la stat care vor fi dupa intocmirea PFA
3.Se pot face angajari in cadrul acestui PFA
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:02, 30 Septembrie 2011
I.Infiintarea PFA se face prin depunerea la Oficiul Registrului Comertului a unei documentatii prevazuta de OUG nr. 44/2008.
Documentaţia de susţinere a cererii de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării PFA este urmatoarea :
1. Carte de identitate sau paşaport - fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul
2. Document care să ateste drepturile de folosinţă asupra sediului profesional, precum contract de închiriere, comodat, certificat de moştenitor, contract de vânzare-cumpărare, declaraţie de luare în spaţiu sau orice alt act juridic care conferă dreptul de folosinţă etc. - copie legalizată
3. Declaraţie pe propria răspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii
4. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă pregătirea profesională, dacă aceasta este cerută, potrivit unor prevederi legale speciale
5. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă experienţa profesională, dacă este cazul
II.Ca PFA se plateste impozit 16% si contributie de sanatate 5,5% din venitul net. CAS 31,3% pentru pensie este obligatorie, minim 222 lei/luna, daca se realizeaza venituri pe an in suma de peste 8088 lei.
III. Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creare inteprindere independenta catalinbobora catalinbobora Buna Doresc sa-mi intocmesc si eu o inteprindere individuala in aceasta luna. Intreb care sunt pasii unul dupa altul pentru infintarea acestui II iar dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se alcatuieste un pfa ioan_popescu_1967 ioan_popescu_1967 as dori sa deschid un pfa si nu stiu ce imi trebuieste pentru aceasta (vezi toată discuția)
Infiintare pfa naum_ianca naum_ianca as dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru infiintarea unui PFA? mersi (vezi toată discuția)