Buna. Sunt administratorul unei asociatii caritabile. Incepand cu anul 2007 am platit taxe si impozite pentru bunurile detinute de asociatie (imobil, autoturism) desi conform art. 285, alin.1, litera c), din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu aplicare de la 01.01.2007, asociatia umanitară trebuia să fie scutita de la plata acestor taxe. Întrebarea este: poate fi considerată plata aceasta ca o plata nedatorată? Se pot recupera sumele plătite si, dacă da, pe ce cale? Mentionez ca nu am depus nici o cerere de scutire pentru ca nu am stiut de aceasta facilitate.
Vă multumesc.
Daca va incadrati sigur in acea categorie de organizatii exceptate de la plata acelor impozite (organizaţiilor care au ca unicã activitate acordarea gratuitã de servicii sociale în unitãţi specializate care asigurã gãzduire, îngrijire socialã şi medicalã, asistenţã, ocrotire, activitãţi de recuperare, reabilitare şi reinserţie socialã pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum şi pentru alte persoane aflate în dificultate, în condiţiile legii), trebuie sa luati legatura cu administratia locala, acolo unde merg aceste impozite, o sa vedeti ce acte doveditoare va cer si veti vedea daca va scot de la plata pentru viitor. Ce s-a platit e bun platit.
Orice reducere, scutire nu se face automat ci dupa ce respectiva entitate juridica solicita si sustine cu acte si nu se face retroactiv nici chiar in instanta. In instanta puteti merge daca respectiva administratie locala refuza sa va acorde acele scutiri de care aveti dreptul prin lege, dar dupa ce depuneti acolo la ei ceva si aveti un raspuns, sau vedeti ca taraganeaza sa va dea acel raspuns.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ong taxe locale
ccdn
Buna ziua!
va rog sa-mi spuneti daca ong-urile sunt obligate sau nu sa plateasca taxe si impozite locale si care este articolul de lege care prevede acest ... (vezi toată discuția)