avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Pot sa inscriu pe un ONG o masina, fiind scutit de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Pot sa inscriu pe un ONG o masina, fiind scutit de impozit?

Buna ziua,
Din Codul Fiscal 2021 actualizat, ART. 469 - Scutiri, se stipuleaza punctul M: "m) mijloacele de transport ale organizaţiilor care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unităţi specializate care asigură găzduire, îngrijire socială şi medicală, asistenţă, ocrotire, activităţi de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum şi pentru alte persoane aflate în dificultate, în condiţiile legii;"

Intrebarea mea este, cum se defineste acesta "organizatie cu unica activitate de acordare...etc", se refera la un ONG? Un ONG cu un anumit specific?

Mai exact, daca eu doresc sa iau o masina mare, cu care sa duc alimente la batrani, copii, in diferite zona sarace ale tarii. Pot lua acesta masina si sa o inscriu pe un ONG, fiind scutit de impozit? Masinile de teren vor avea motor mare, ergo, impozit mare pe care nu pot sa-l sustin.

Va multumesc in avans pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:40, 21 Aprilie 2021
textul este totusi suficient de clar - nu este suficient ca acel ONG sa aiba activitati numai in domeniul social, ci ele trebuie sa fie exclusiv de tip "acordarea gratuită de servicii sociale în unităţi specializate" adica sa administreze ele camine de batrani, centre de zi si alte asemenea unitati. Si deci cele care au asemenea unitati pot sa isi ia cu scutiri de impozit asemenea mijloace de transport daca duc bunuri la si de la unitatile lor si atat. Ca orice altceva ar insemna ca activitatea lor nu mei este UNICA legata de acele unitati si deci nu mai indeplinesc conditiile legale.... DIn ce scrieti nu pareti sa va incadrati....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong taxe locale ccdn ccdn Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca ong-urile sunt obligate sau nu sa plateasca taxe si impozite locale si care este articolul de lege care prevede acest ... (vezi toată discuția)
Restituire plata nedatorata. liviuava liviuava Buna. Sunt administratorul unei asociatii caritabile. Incepand cu anul 2007 am platit taxe si impozite pentru bunurile detinute de asociatie (imobil, ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit teren si cladire chivudana chivudana Tatal meu are certificat de handicap gradul 1 grav. Si pensionat cu pensie de munca. As dori sa stiu daca este scutit de impozit pe terenul si cladirea casei ... (vezi toată discuția)