avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plati efectuate cu cardul de administrator fara ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plati efectuate cu cardul de administrator fara document justificativ

Buna, am si eu o intrebare ma poate ajuta cineva . Se pot trece pe cheltuieli nedeductibile , platile efectuate cu cardul la care nu am documente justificative ,
deoarece administratorul nu a cerut factura ???
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 20:45, 2 Octombrie 2011
Daca tot a facut aceste cheltuieli,acestea o sa le treceti pe cheltuiala nedeductibila.Atentie insa ca si aceste chelt.ndedecutibile diminuaeza impozitul pe dividende.
Daca aceste cheltuieli le priviti ca nedeductibile doar pentru ca nu aveti factura,
exista posibilitatea intocmirii unui decont pentru justificarea lor in acest caz le puteti trece ca si chelt.deductibile.
Eu sunt de parere ca daca nu aveti absolut niciun document pe care sa se vada materialele / serviciile pe care s-au cheltuit banii respectivi (in interesul firmei) nu puteti trece pe deductibil cheltuiala.
Cel mai important aspect pentru a putea considera o cheltuiala deductibila este ca aceasta sa fie facuta in interesul firmei (exista o singura exceptie de la aceasta regula, dar este clar delimitata in lege).
Daca nu aveti nici un document (bon fiscal sau factura) eu as inregistra acele sume ca avansuri de decontare, informind administratorul ca trebuie sa le justifica cu documente. La primirea acestor documente justificative se poate apoi vorbi de deductibilitatea sa nedeductibilitatea cheltuielilor.

Acele sume platite, fara a se sti daca sint in interesul firmei sau pt folosul administratorului, pot fi tratate ca dividend si impozitate.
Pe avansuri spre decontare au fost inregistrate , probelma e ca suma platilor efectuate cu cardul in interes de serviciu este destul de mare incat nu se poate acoperi cu deconturi nici pana la sfarsitul anului si platii de genu tot vor mai fi .........Sunt plati si in interes personal pe care administratorul spune ca le va restitui.

daca nu a cumparat bunuri care trebuiesc receptionate le treceti pe sume in curs de clarificare stabiliti cu el destinatia cheltuieli strict persoanle ce tin de administrator si daca are si calitatea de asociat faceti hotarare aga repartizare dividente . Nu orice cheltuieli se trec nedeductibile trebuie citit si actele juridice.Daca documentele sunt pierdute se reconstituie.Atentie avansul spre decontare nu se da daca nu s a decontat suma data ultimadata, si exista termen de decontare stabilit de el.Administratorul se poate imprumuta pana la suma de 5000 de euro conform legi 31/90.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont de cheltuieli extern contacafe contacafe Buna ziua! In urma unei deplasari externe am intampinat urmatoarele situatii si nu stiu cum ar fi corect sa procedez: -au plecat in deplasare doi angajati cu ... (vezi toată discuția)
Avansuri trezorerie irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua M-ar interesa un aspect...In cazul in care administratorul societatii are anumite cheltuieli pe firma (firma nu are salariati)administratorul este ... (vezi toată discuția)
Plati administrator gabituu gabituu Ce suma pot sa platesc cash la administrator pe zi? (vezi toată discuția)