avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obtinerea inceperii urmarii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obtinerea inceperii urmarii penale

In afara banilor trimisi pt cheltuilei, in timpul casatoriei i-am trimis fostei sotii bani sa cumpere doua imobile. Le-a cumparat dar le-a pus pe numele a doua rude, nu pe al sau (ca sa nu fie bunuri comune cu mine si sa nu se imparta la partaj) si apoi s-a divortat. Intors in Ro am descoperit inselaciunea si am propus o solutie rezonabila - 50% pt fiecare. Fosta sotie nu este de acord. Vrea ambele imobilele pt ea (copii se afla cu mine). Am depus o plangere penala pt inselaciune. Unori martori li s-au luat declaratii superficiale, altii nu au fost audiati si nu s-au analizat toate inscrisurile depuse de mine. Procurorului a inteles gresit desfasurarea actiunii, a dictat rezolutie de neincepere a urmaririi penale si a recomandat actiune civila (bazata pe art 35 C. fam. - folosirea banilor trimisi). Nemultumit, am facut petitie la procurorul sef, dar acesta nu a raspuns in termen legal. Am depus petitia la judecatorie. Peste 3 saptamani se va judeca si am nevoie de un avocat din Iasi, specializat in asa ceva, care sa sustina cauza in instanta cu succes si sa obtina inceperea urmarii penale, s-au chiar inceperea procesului penal (daca judecatorul va considera ca exista suficiente probe).
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ulises10, utilizator
Cel mai recent răspuns: ulises10 , utilizator 19:16, 4 Octombrie 2011
Tot pe acest forum , dati click acolo unde scrie consultanti si veti gasi un avocat din Iasi care sa va apere . Succes.
diana1sefa a scris:

Tot pe acest forum , dati click acolo unde scrie consultanti si veti gasi un avocat din Iasi care sa va apere . Succes.

Multumesc. Nu-mi dadusem seama de aceasta posibilitate. Dar, cum stiu cine este specializat in asa ceva?
In alt moment din viata am avut nevoie de un avocat, am apelat la unul si am pierdut in prima instanta. A recunoscut ca nu era specialitatea lui, am apelat la altul si am castigat in a doua instanta (ma costat dublu).
Problema este ca in cazul descris mai sus exista doar o singura incercare. Avocatul care ma va reprezenta va avea sarcina dificila pt ca va avea in contra sa, atat procurorul cat si avocatul angajat de faptuitoare. Daca nu reuseste sa convinga judecatorul, sa hotarasca inceperea urmarii penale s-au a procesului, cazul se va inchide pt totdeauna. Nu se poate merge mai departe.

Cred ca mai degraba ar trebui sa va concentrati pe o actiune civila. Aveti mai multe sanse acolo.
GabrielaA a scris:

Cred ca mai degraba ar trebui sa va concentrati pe o actiune civila. Aveti mai multe sanse acolo.

multumesc.
Daca va referiti la dovedirea simulatiei, ar putea functiona doar in cazul unui imobil, cel care la trecut pe numele sau. In cazul celuilat imobil, cum acesta continua inca pe numele persoanei interpuse, nu se poate aplica. La ce actiune civila va referiti d-voastra?
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ulises10, utilizator
Eu ma gandeam la un simplu partaj daca aveti dovada ca i-ati trimis sumele respective.

Alte discuții în legătură

Furt intre soti? cuziamusia cuziamusia Unul dintre soti aflat in strainatate ii trimte celuilalt sot aflat in Romania, o anume suma de bani pt ca acesta sa cumpere doua imobile in devalmasie. Dar ... (vezi toată discuția)
Simulatie, inselaciune, cum se poate proceda? ContSters101235 ContSters101235 In urmatoarea situatie putem vorbi de inselaciune s-au simulatie? Care este modalitatea mai potrivita de a actua? Sotul, aflat in strainatate, ii trimite a Y ... (vezi toată discuția)
Partaj cuziamusia cuziamusia Acum 10 ani lucram (legal) in strainatate si i-am trimis sotiei (prin banca) 15 mii euro cu scopul sa cumpere doua imobile (pe numele ei, deci bunuri comune). ... (vezi toată discuția)