avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sponsorizare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sponsorizare

Buna ziua,
Am o firma micuta. Fata unei prietene m-a intrebat daca o pot sponsoriza cu o anumita suma de bani pentru un proiect la scoala (infiintarea unei firme de exercitiu). Eu ce avantaje am in urma acestei sponsorizari? Copii nu pot sa imi ofere decat recunostinta, alte beneficii mai am? Intreb pentru ca nu sunt in tema iar firma nu are un profit prea mare
Multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:15, 3 Octombrie 2011
Sponsorizari catre pers fizice nu se pot face. Poate fi insa suma acordata in baza unui contract de mecenat (daca suma este mare recomand autentificare notariala).

Daca firma dvoastra este platitoare de impozit pe profit, aceasta suma este deductibila din impozitul de plata, cu respectarea unor limite (le cunoaste contabilul dvoastra).

Daca insa nu aveti impozit pe profit de plata sau firma este platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, nu aveti nici un avantaj fiscal.

In toate cazurile, aveti satisfactia morala ca a-ti facut un bine si recunostiinta persoanei in cauza.
Buna seara,
Sponsorizarea se face catre unitatea de invatamant, nu catre elevi,
Multumesc
badea_daniela a scris:

Buna seara,
Sponsorizarea se face catre unitatea de invatamant, nu catre elevi,
Multumesc

Se poate face sponsorizare catre inst de invatamint. Se incheie un contract de sponsorizare.
Implicatiile fiscale mentionate in postarea mea anterioara se pastreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate sponsorizare NIKOSBI NIKOSBI este o chelt. deductibila -si pana la ce limita- sponsorizarea facuta de o pers. juridica ptr. o pers. fizica? am inteles ca nu mai este deductibila de anul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoana fizica gabi.b gabi.b Societatea noastra (SRL - microintreprindere) vrea sa faca o sponsorizare carte o persoana fizica ( nu este angajat al societatii), bani cu care persoana ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare fefe48 fefe48 buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de ... (vezi toată discuția)