avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minciuna
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minciuna

In urma unor rafuieli verbale cu un vecin aceasta situatie la determinat in a se auto propune ca martor intr-un proces civil pentru stabilirea dreptului de mosterire dar mai precis:
Fiind in proces cu un unchii pentru stabilirea dreptului de mostenire trebuia martori de fiecare parte.Citat ca martore din partea unchiului vecinul care imi este si nas de cununie acesta a cerut instantei a nu fi audiat scuzand ca suntem rude.Dupa ceva timp mi-a facut o reclamatie la politie neantemeiata care sa si dovedit dar am intrat in dusmanie unul cu altul a cerut sa fie audiat ca martore din partea unchiului sperand optinerea unor foloase jurand in fata instaintei a declarat numai lucruri neadevarate ce nu pot fi sustinute de altcineva.Ce procedura trebuie indeplinita ca acesta sa poata fi acuzat de marturie mincinoasa si de catre cine.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:45, 30 Septembrie 2011
Trebuie sa faceti plangere penala pentru marturie mincinoasa.
Plangerea se face la sectia de politie sau la parchetul in circumscriptia carora domiciliati.
Puteti sustine si in fata instantei civile ca marturia vecinului este mincinoasa si sa invocati dusmania care exista intre voi, dovedind aceste lucruri cu plangerea pe care v-a facut-o la politie.
Instanta civila are posibilitatea de a aprecia veridicitatea probelor, in baza intregului material probator al cauzei.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opunere la martorul propus szebeni arthur szebeni arthur buna seara, sunt reclamant intr-un proces civil,paratul si-a numit un martor cu care eu sunt in relatii de dusmanie(de ani de zile in procese penale cand ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa cris_deo cris_deo Buna ziua. Poate fi actionat in justitie un martor care in cadrul unui proces de divort a facut acuzatii mincinoase la adresa reclamantului din acel proces? ... (vezi toată discuția)