avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marturie mincinoasa

Buna ziua. Poate fi actionat in justitie un martor care in cadrul unui proces de divort a facut acuzatii mincinoase la adresa reclamantului din acel proces? Daca se poate va rog sa-mi spuneti deoarece am copie legalizata a marturiei din acel proces sa o anexez la o posibila actiune sau as putea sa-i fac doar reclamatie la politie iar politia sa-l ancheteze in ce imprejurari a facut acele afirmatii mincinoase. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 16:57, 14 Martie 2009
Trebuie sa dovediti plangerea , facand o copie dupa declaratie si depuneti-o la Parchet.
Parchetul o trimite la politie si va fi audiat.
va multumesc
cris_deo a scris:

Buna ziua. Poate fi actionat in justitie un martor care in cadrul unui proces de divort a facut acuzatii mincinoase la adresa reclamantului din acel proces? Daca se poate va rog sa-mi spuneti deoarece am copie legalizata a marturiei din acel proces sa o anexez la o posibila actiune sau as putea sa-i fac doar reclamatie la politie iar politia sa-l ancheteze in ce imprejurari a facut acele afirmatii mincinoase. VA MULTUMESC

Marturia mincinoasa este o infractiune.Ca in orice alta infractiune in momentul in care se formuleaza o plangere ,cele afirmate de dvs.si reflectate in plangerea scrisa, trebuiesc dovedite-.Daca martorul afirma situatii neadevarate despre fapte sau acte ce va privesc trebuie sa dovediti cu martori,inscrisuri sau orice alte mijloace probatorii prevazute de lege ca cele declarate nu sunt reale.In masura in care puteti produce aceste dovezi plagerea formulata de dvs.la Parchet este admisibila.Competent este Parchetul de pe langa instanta care a instrumentat cauza in care s-a produs infractiunea sau sectia de plolitie arondata teritorial acelei instante:(
practica judecatoreasca arata ca martorul va fi pus sub acuzare daca marturia a influentat hotararrea luata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minciuna simi67 simi67 In urma unor rafuieli verbale cu un vecin aceasta situatie la determinat in a se auto propune ca martor intr-un proces civil pentru stabilirea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Martor mincinos Carturarul Carturarul In procesul dintre mine si Asociatia de propietari Asociatia a adus ca martor pe administratorul blocului si acesta a mintit sub juramant, lucru pe care il pot ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)