Va rog sa-mi spuneti daca o intampinare depusa prin e-mail intr-un dosar civil este valabila si va fi luata in considerare la judecarea dosarului?
De la Judecatorie nu am primit nici un raspuns,desi a trecut mai mult de o luna de cand am trimis intampinarea si,ulterior,aceasta intrebare!
Va redau mai jos descrierea intampinarii in Dreptul Civil:
"Act procesual pe care paratul are facultatea sa-l indeplineasca inainte de a incepe dezbaterea orala a procesului si care cuprinde: exceptiile de procedura pe care le ridica fata de cererea reclamantului, de exemplu, necompetenta, prescriptia, autoritatea lucrului judecat; raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii formulate de reclamant; dovezile impotriva fiecarui capat de cerere; semnatura. Intampinarea se depune in atatea exemplare cati reclamanti sunt, pe langa exemplarul pentru instanta, anexandu-se si copiile de pe inscrisuri. Desi nu este obligatorie, intampinarea indeplineste un rol important, concretizand cadrul procesului si contribuind la solutionarea mai grabnica a acestuia. In cazul in care nu s-a depus intampinarea, presedintele are indatorirea, la prima zi de infatisare, de a pune in vedere paratului sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele sale de aparare, despre care se va face mentiune in incheierea de sedinta. "
Intampinarea trebuie sa contina semnatura dvs.
De asemenea, pentru a fi luata in considerare, trebuie sa existe certitudinea ca provine de la dvs.
Daca transmiterea de catre dvs. a intampinarii prin email indeplineste aceste conditii, atunci instanta este obligata sa tina seama de ea.
Verificati, totusi, daca intampinarea a ajuns în dosar.
Din cauza unor deficiente ale serviciului registratura, este posibil sa nu fi fost atasata la dosar.