avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intampinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intampinare

Buna ziua !

Va rog sa-mi spuneti daca o intampinare depusa prin e-mail intr-un dosar civil este valabila si va fi luata in considerare la judecarea dosarului?
De la Judecatorie nu am primit nici un raspuns,desi a trecut mai mult de o luna de cand am trimis intampinarea si,ulterior,aceasta intrebare!

Va multumesc si va doresc o zi excelenta !
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:13, 30 Septembrie 2011
Va redau mai jos descrierea intampinarii in Dreptul Civil:
"Act procesual pe care paratul are facultatea sa-l indeplineasca inainte de a incepe dezbaterea orala a procesului si care cuprinde: exceptiile de procedura pe care le ridica fata de cererea reclamantului, de exemplu, necompetenta, prescriptia, autoritatea lucrului judecat; raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii formulate de reclamant; dovezile impotriva fiecarui capat de cerere; semnatura. Intampinarea se depune in atatea exemplare cati reclamanti sunt, pe langa exemplarul pentru instanta, anexandu-se si copiile de pe inscrisuri. Desi nu este obligatorie, intampinarea indeplineste un rol important, concretizand cadrul procesului si contribuind la solutionarea mai grabnica a acestuia. In cazul in care nu s-a depus intampinarea, presedintele are indatorirea, la prima zi de infatisare, de a pune in vedere paratului sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele sale de aparare, despre care se va face mentiune in incheierea de sedinta. "
Intampinarea trebuie sa contina semnatura dvs.
De asemenea, pentru a fi luata in considerare, trebuie sa existe certitudinea ca provine de la dvs.
Daca transmiterea de catre dvs. a intampinarii prin email indeplineste aceste conditii, atunci instanta este obligata sa tina seama de ea.
Verificati, totusi, daca intampinarea a ajuns în dosar.
Din cauza unor deficiente ale serviciului registratura, este posibil sa nu fi fost atasata la dosar.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori marin@yahoo.ro marin@yahoo.ro ce inseamna intampinare intr o hat program vizitare minor? (vezi toată discuția)
Care pot fi consecintele nedepunerii intampinarii? SashaRo SashaRo In iunie 2007 am cumparat un apartament. in momentul cumpararii pe extrasul de carte funciara scria ca este grevat de sarcini. Aproape 2 ani mai tarziu, am ... (vezi toată discuția)
Intampinare litigii de munca dominick dominick buna ziua , as avea nevoie de o intampinare intrun proces avand ca obiect drepturile banesti ale salariatilor. in cererea de chemare in judecata avocatul ... (vezi toată discuția)