avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori

ce inseamna intampinare intr o hat program vizitare minor?
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 15:26, 8 Aprilie 2009
Adica sa depuneti o intampinare
INTAMPINARE =Act procesual pe care paratul are facultatea sa-l indeplineasca inainte de a incepe dezbaterea orala a procesului si care cuprinde:
exceptiile de procedura pe care le ridica fata de cererea reclamantului, de exemplu, necompetenta, prescriptia, autoritatea lucrului judecat; raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii formulate de reclamant; dovezile impotriva fiecarui capat de cerere; semnatura. Intampinarea se depune in atatea exemplare cati reclamanti sunt, pe langa exemplarul pentru instanta, anexandu-se si copiile de pe inscrisuri. Desi nu este obligatorie, intampinarea indeplineste un rol important, concretizand cadrul procesului si contribuind la solutionarea mai grabnica a acestuia. In cazul in care nu s-a depus intampinarea, presedintele are indatorirea, la prima zi de infatisare, de a pune in vedere paratului sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele sale de aparare, despre care se va face mentiune in incheierea de sedinta
act procesual prin care va aratati pozitia fata de cererea reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca o intampinare depusa prin e-mail intr-un dosar civil este valabila si va fi luata in considerare la judecarea ... (vezi toată discuția)
Intampinare litigii de munca dominick dominick buna ziua , as avea nevoie de o intampinare intrun proces avand ca obiect drepturile banesti ale salariatilor. in cererea de chemare in judecata avocatul ... (vezi toată discuția)
Care pot fi consecintele nedepunerii intampinarii? SashaRo SashaRo In iunie 2007 am cumparat un apartament. in momentul cumpararii pe extrasul de carte funciara scria ca este grevat de sarcini. Aproape 2 ani mai tarziu, am ... (vezi toată discuția)