INTAMPINARE =Act procesual pe care paratul are facultatea sa-l indeplineasca inainte de a incepe dezbaterea orala a procesului si care cuprinde:
exceptiile de procedura pe care le ridica fata de cererea reclamantului, de exemplu, necompetenta, prescriptia, autoritatea lucrului judecat; raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii formulate de reclamant; dovezile impotriva fiecarui capat de cerere; semnatura. Intampinarea se depune in atatea exemplare cati reclamanti sunt, pe langa exemplarul pentru instanta, anexandu-se si copiile de pe inscrisuri. Desi nu este obligatorie, intampinarea indeplineste un rol important, concretizand cadrul procesului si contribuind la solutionarea mai grabnica a acestuia. In cazul in care nu s-a depus intampinarea, presedintele are indatorirea, la prima zi de infatisare, de a pune in vedere paratului sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele sale de aparare, despre care se va face mentiune in incheierea de sedinta
act procesual prin care va aratati pozitia fata de cererea reclamantului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Intampinare
lucyfer
Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti daca o intampinare depusa prin e-mail intr-un dosar civil este valabila si va fi luata in considerare la judecarea ... (vezi toată discuția)