avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet furat - despagubire dureroasa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet furat - despagubire dureroasa

Buna ziua,

Ma numesc Alexandru M si am avut neplacerea de a lucra cu o firma de curierat. Am facut un colet de aproape 6 kg care trebuia sa ajung la Baia Mare. Un prieten trebuia sa il primeasca. In pachet se afla un Playstation 3 (saracul avea doar 4 luni) plus toate cablurile lui si 4 jocuri. Era versiunea de 320 de GB care acum, in magazin este in jur de 1300 - 1400 de RON iar jocurile in valoare de aproape 500 de RON. In momentul in care a fost ridicat pachetul, eu eram la servici iar colega mea de camera a predat coletul, mentionand ca este o consola in el. Baiatu' care a ridicat pachetu' nu a mentionat nimic de o asigurare. Pur si simplu l-a ridicat si s-a tirat. Dupa o zi, am aflat de la un prieten ca era mai bine daca il asiguram. Un gand mi-a fulgerat prin minte: din moment ce acel pachet prezenta un pic de greutate, nu era si logic ca firma care iti transporta bunul sa te intrebe daca vrei sa il asigurer, ba mai mult! Sa iti recomande acest lucru?

In fine, pachetul a plecat intr-o joi. Am asteptat zi de zi si am verificat AWB-ul lui. Vineri, spre seara, am vazut ca s-a schimbat status-ul lui. De la "in experdiere" la "avizat". Dupa week-end, am primit un telefon de la firma de curierat. O domnisoara mi-a spus ca, si citez: "Masina care transporta coletul dumneavoastra cu AWB-ul xxxxx a fost sparta iar coletul dumneavoastra pierdut. Vom revenii la dumneavoastra cu o, sper (zice tipa), despagubire." M-a rugat sa le dau un mail in care sa specific ce continea acel pachet. Zis si facut, mail in care am pus fiecare obiect din cutie pe "foaie". Valoarea se ridica undeva pe la 2000 de RON.

Am asteptat aproape o saptamana cu inima in ghimpi, eventual cedand. Le-am dat un mail - mi s-a raspuns: "Deocamdata, o ancheta interna este in desfasurare. Mai multe informatii nu va pot oferii".

Am pistonat si am pus intrebari - ce s-a intamplat? Mai exact, cate colete au fost furate? Domnisoara mi-a raspuns rapid printr-un mail, spunandu-mi ca masina a fost sparta si colete furate. Nu mi-a specificat exact ce si cum. Am zis: bine, astept :) cu zambetul inca pe buze..

Au trecut iar o serie de zile pana am primit un telefon in care un tip mi-a spus ca are un plic cu bani pentru mine. M-am gandit ca poate au fost de acord cu ce le-am cerut. A doua zi, a trecut tipul pe la mine cu un pachetel. In el se afla o suma de 247 de RON, adica cat am platit eu pe transport * 10 (24,7 * 10). Mi-a picat fata..

Din pur respect am primit pachetul, am semnat, doar ca sa citesc "scrisoarea" lor prin care isi cereau scuze.

Ca sa fac o recapitulare scurta:
- pachet ridicat; nu se mentioneaza asigurare
- pachet furat din masina lor; ma pun sa astept ca un nebun si sa imi rod nervii
- nici o informatie in privinta anchetei - mai rau, nu m-au sunat sa ma intrebe daca sunt de acord cu suma care o ofera ei. Mi se pare si normal ca ei sa intre in legatura cu cel afectat de prostia lor
- primit 247 de RON din 2000 (estimativ) pierduti

Intrebare: pot sa imping ceva in instanta? Sau inghit in sec ca am pierdut o gramada si imi vad de treaba?

Eventual, se poate face o plangere la OPC?

Un pic mai mult despre mine: Locuiesc in Bucuresti - intr-o garsoniera cu chierie, sunt student, lucrez pe tura de noapte si nu am cel mai rasarit salariu (ca orice student). Nu pot, pur si simplu, sa inghit o dauna asa mare. Totul a fost cumparat din banii mei si pierdut de o firma "profesionista".

Va multumesc pentru timp,
Alexandru M
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:05, 30 Septembrie 2011
chase21 a scris:
Intrebare: pot sa imping ceva in instanta?

Imi cer scuze, insa eu aceasta expresie nu am inteles-o. :sorry:

Era o expresie de "strada" - filme cu americani destepti si teroristi prosti.

Imi cer scuze, raspunsul mai civilizat:

Ii pot da in judecata pentru paguba produsa?
verificati va rog mesajul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert la distanta Vulturudac Vulturudac Buna ziua,am comandat telefonic un produs electronic la un site din alta localitate decat cea in care locuiesc.Am primit confimarea comenzii la scurt timp prin ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, Acum 2 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs cu plata transportului la destinatar si ramburs valoare produs 435 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe un colet comandat on line. anabobyuta anabobyuta Bună ziua! Am si eu urmatoarea speță. In data de 21.11.2019 am primit un colet , o pompa de compresor, comandat de mine la firma XTRA SHOP. Coletul a fost ... (vezi toată discuția)