avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare Succesiune

Buna seara !!!

Suntem 3 frati ( unul din noi decedand recent, fratele nostru)

Sotia supravietuitoare, cumnata noastra, doreste deschiderea succesiunii pentru a imparti bunurile si proprietatile.
Tatal nostru traieste, mama este decedata si ea, de mai multa vreme...
Tata, ajuns la o varsta inaintata, numai este in deplinatatea facultatilor mintale (considera ca mama inca traieste), deci prin urmare numai poate sa raspunda intrebarilor unui notar/judecator, dar sa mai semneze vreun act?

As dori sa stiu cum pot dovedi problemele tatalui meu (trebuie mers la medic cumva, ne trimite vreun judecator acolo? cum se procedeaza mai exact?)

Ce se intampla cu drepturile sale asupra proprietatii? Raman valabile chiar daca acesta numai poate raspunde in fata legii? Se rasfrang asupra mostenitorilor directi?

O seara buna
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 13:36, 1 Octombrie 2011
Buna seara.
Sa intelegem ca fratele dumneavoastra nu a avut copii?
Daca intradevar fratele dumneavoastra nu a avut descendenti atunci la mostenire vin ascendentii (tatal dumneavoastra), colateralii privilegiati (adica cei 2 frati ai defunctului) alaturi de sotia supravietuitoare.
Daca tatal dumneavoastra este in varsta sau sufera de afectiuni care ii reduc discernamantul poate fi numit un curator pentru acesta care sa-l reprezinte la dezbaterea mostenirii, curatorul trebuind sa fie o persoana care nu are interese contrare cu acesta.
In acest caz se deduce partea sotiei supravietuitoare (1/3 din masa mostenirii) iar restul se imparte intre tata (1/4) si cei 2 frati ai defunctului care vor culege 3/4.
fratele nostru mai are 3 copii majori, element pe care am omis sa il precizez, din greseala.

in acest caz ce se intampla?
cine poate fi numit curator? un membru al familiei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
djpadrecito, utilizator
fratele decedat are trei copii?

Asta daca ati omis este esential!

Pentru ca in acest caz numai sotia si cei trei copii au drept de mostenire. Descendentii , clasa I de mostenitori elimina celelalte clase!

Referitor la actele pe care eventula tatal dvs le va face pana la deces, orice fel de acte juridice , acestea se vor face prin curator, daca nu exista contrarietate de interese , curatorul poate fi si cineva din familie. Asta este intrebare tangentiala la mostenire....
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)