Suntem 3 frati ( unul din noi decedand recent, fratele nostru)
Sotia supravietuitoare, cumnata noastra, doreste deschiderea succesiunii pentru a imparti bunurile si proprietatile.
Tatal nostru traieste, mama este decedata si ea, de mai multa vreme...
Tata, ajuns la o varsta inaintata, numai este in deplinatatea facultatilor mintale (considera ca mama inca traieste), deci prin urmare numai poate sa raspunda intrebarilor unui notar/judecator, dar sa mai semneze vreun act?
As dori sa stiu cum pot dovedi problemele tatalui meu (trebuie mers la medic cumva, ne trimite vreun judecator acolo? cum se procedeaza mai exact?)
Ce se intampla cu drepturile sale asupra proprietatii? Raman valabile chiar daca acesta numai poate raspunde in fata legii? Se rasfrang asupra mostenitorilor directi?
Buna seara.
Sa intelegem ca fratele dumneavoastra nu a avut copii?
Daca intradevar fratele dumneavoastra nu a avut descendenti atunci la mostenire vin ascendentii (tatal dumneavoastra), colateralii privilegiati (adica cei 2 frati ai defunctului) alaturi de sotia supravietuitoare.
Daca tatal dumneavoastra este in varsta sau sufera de afectiuni care ii reduc discernamantul poate fi numit un curator pentru acesta care sa-l reprezinte la dezbaterea mostenirii, curatorul trebuind sa fie o persoana care nu are interese contrare cu acesta.
In acest caz se deduce partea sotiei supravietuitoare (1/3 din masa mostenirii) iar restul se imparte intre tata (1/4) si cei 2 frati ai defunctului care vor culege 3/4.
Pentru ca in acest caz numai sotia si cei trei copii au drept de mostenire. Descendentii , clasa I de mostenitori elimina celelalte clase!
Referitor la actele pe care eventula tatal dvs le va face pana la deces, orice fel de acte juridice , acestea se vor face prin curator, daca nu exista contrarietate de interese , curatorul poate fi si cineva din familie. Asta este intrebare tangentiala la mostenire....