avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Storno?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Storno?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am intampinat urmatoarea situatie: in 2008 s-a vandut un produs in valoare de 1400 ron unui client. In 2011, vine cu produsul respectiv in service, nu se mai poate repara, iar valoarea estimata a produsului este de 400 ron, cu mentiunea ca, clientul face o alta achizitie, acelasi tip de produs, care valoreaza 2600, dar cu cei 400 precizati, ar avea de plata 2200. Preturile inclus TVA.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabriella1065 , utilizator 12:09, 1 Octombrie 2011
Dar ce garantie are acel produs? Este inca in garantie dupa 3 ani?
Nu. Nu mai este in garantie. Dar oferim si service la produsele noastre.
Pai daca nu mai este in garantie, inteleg ca achizitionati produsul defect pentru piese de schimb?

Nu puteti emite factura de stornare in acest caz. Achizitionati produsul defect pe baza unui borderou de achizitie, si emiteti factura pentru ceea ce vindeti.

Pentru cei 400 de lei, nu aveti cum sa deduceti TVA.
Am intalnit asemenea operatiuni dar la firme cu profil auto . Clientul este persoana fizica sau juridica ?
Si am fi dispusi sa o luam inapoi la o valoare de 400 de ron, pentru piese.

Alte discuții în legătură

Cum pot inchide soldul respectiv? iuli-ana iuli-ana in urma controlului avut ni s-a sugerat sa vindem barca pe care o detinem (era folosita de patron pt. protocol) problema mea este ca valoarea ei este de ... (vezi toată discuția)
Emitere factura - pt. furnizorul meu cimpazu cimpazu buna ziua! am urmatoarea speta si nu sunt convinsa ca procedez corect: intre mine si societatea B exista un contract pe prestari servicii, imi presteaza ... (vezi toată discuția)
Facturare materiale consumate iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Firma achizitioneaza materiale pe care le consuma la alta societate, dar societatea respectiva le vrea facturare separat si nu impreuna cu ... (vezi toată discuția)