avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drepturi recidivisti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drepturi recidivisti

Buna ziua! Daca de exemplu,o persoana a fost eliberata conditionat executand dintr-o pedeapsa de 6 ani circa 3 ani din ea si apoi recidiveaza , este condamnata si inchisa mai are dreptul sa munceasca pt a avea zile castig? Daca la a doua fapta a primit o condamnare de 8 ani i se va face deducerea din ce a executat in primul mandat adica 3 ani? Poate sa ramana cu 5 ani in final sau cum se face deducerea aceasta?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:27, 1 Octombrie 2011
pedeapsa de 8 ani se contopeste cu restul de pedeapsa neexecutat urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, adica cea de 8 ani , la care se poate adauga un spor.
Si deducerea ce presupune? Nu i se mai scade din ce a executat ?
A deduce din ceva inseamna a scadea.
In conditiile legii nr.175/2006 detinutul condamnat poate munci ,indiferent de faptul ca este recidivist sau nu.
El in mod legal , poate executa 2/3 din pedeapsa , dar dat fiind faptul ca este recidivist , in functie si de comportarea sa in detentie , liberarea conditionata ii poate fi amanata , fie de comisie , fie de instanta , acordandu-i-se un alt termen de reiterare(de amanare) a cererii de liberare conditionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea pedepsei si eliberare conditionata elena_h elena_h Buna seara, logodnicul meu a avut o condamnare anterioara d 1 an si jumatate cu suspendare din care a executat 4 luni iar acum pentru ca a fost condamnat din ... (vezi toată discuția)
În 2021 am avut o condamnare care a fost de 1 an și ... Darius212 Darius212 Buna ziua in 2021 am avut o condamnare care a fost de 1 an și 11 luni , am executat aceasta condamnare executand 14 luni după care m au eliberat conditionat ... (vezi toată discuția)
Cerere de contopire a executãrii pedepselor krysta krysta buna,un prieten are mai multe dosare penale iar in urma cereri de contopire a pedepselor a primit urmatoarea pedeapsa:definitivă la data de 21 iulie 2008, ... (vezi toată discuția)