avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere de contopire a executãrii pedepselor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere de contopire a executãrii pedepselor

buna,un prieten are mai multe dosare penale iar in urma cereri de contopire a pedepselor a primit urmatoarea pedeapsa:definitivă la data de 21 iulie 2008, urmând ca petentul să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 1 an închisoare, intrat în putere de lucru judecat , în total petentul va executa pedeapsa de: - de 6 ani şi 6 luni închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a-b Cod penal pe timp de 5 ani. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art.71 Cod penal, rap. la art.64 lit.a Teza a II şi lit. b Cod penal, pe toată durata executării pedepsei închisorii. În baza art. 36 alin. 3 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicată perioada executată începând cu data de 25 noiembrie 2008, la zi.intrebarea mea e cand va iesi si cum se calculeaza in prezent anul de detentie de 12 luni sau 8 luni,multumesc
Cel mai recent răspuns: krysta , utilizator 10:33, 3 Octombrie 2011
Va termina executarea pedepsei dupa executarea a cel putin 2/3 din pedeapsa de 6,6 ani.
Avand in vedere ca este recidivist , in functie de infractiunile comise si de comportamentul sau in timpul detentiei , comisia sau/si instanta pot propune o amanare a liberarii conditionate , care se numeste "termen de reiterare a cererii"
Numai dupa derularea aceslui termen , se poate formula o noua cerere de liberare conditionata
in cazul de fata 2/3 din 6,6 inseamna 4 ani si 4 luni ce trb executati la zi(adica 12luni anul),iar dupa ce va savarsi aceasta perioada poate cere eliberarea conditionata?
iar despre calcularea anului de detentie sa inteleg ca e de 8 luni dupa ce a executat cel putin 2/3 din pedeapsa?
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
krysta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare condiționata ionut_ghi ionut_ghi buna ziua!sotul meu a fost condamnat pt o perioada de 6 luni in data de 15.03.2017 a fost admis pt eliberarea conditionata abia pe 1.09.2017 afisarea a fost ... (vezi toată discuția)
Help art 64 c.pen laura_epurescu laura_epurescu Ce inseamna \" Dispune executarea în întregime a pedepsei de 3 ani închisoare. În temeiul art. 71 C.pen., interzice condamnatului pe durata executării ... (vezi toată discuția)
Decizie curtea de apel doriangray doriangray Buna ziua ! Atasez alaturat decizia Curtii de Apel in urma contestarii deciziei tribunalului Bucuresti (am sters numele si orice date de identificare) , ... (vezi toată discuția)