avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Help art 64 C.pen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Help art 64 C.pen

Ce inseamna " Dispune executarea în întregime a pedepsei de 3 ani închisoare. În temeiul art. 71 C.pen., interzice condamnatului pe durata executării pedepsei închisorii, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen.."?
executarea in intregime a 3 ani inseamna ca nu se calculeaza pedeapsa cu 2/3 la an? adica in loc de 8luni/an sa faca 12l din 12, adica 3 anix 356zile?
Si care sunt drepturile prev de art 64 care sunt interzise?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:37, 26 Iunie 2012
Codul penal art 64 Interzicerea unor drepturi
Pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi consta in interzicerea unuia sau unora si urmatoarele drepturi
a) dreptul de a alege si de afi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice
b)dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat
Executarea în întregime a pedepsei nu are legătură cu posibilitatea persoanei condamnate de a beneficia de liberare condiţionată , în condiţiile legii. Înseamnă doar că pedeapsa care fusese iniţial suspendată condiţionat se va executa într-un loc de detenţie.
Pedeapsa nu s-a calculat niciodata prin 2/3, aceasta este fractia pentru liberare conditionata. Anul are 12 luni si va executa 3 ani intregi daca nu are un comportament bun pt a se libera conditionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de contopire a executãrii pedepselor krysta krysta buna,un prieten are mai multe dosare penale iar in urma cereri de contopire a pedepselor a primit urmatoarea pedeapsa:definitivă la data de 21 iulie 2008, ... (vezi toată discuția)
Libertate conditionala ! AlexLovin09 AlexLovin09 O prietana are de facut 3 ani si 3 luni de pedeapsa, si de cand a intrat pe 5 martie 2009 munceste in continu si are buna purtare ! As vrea si eu sa stiu cam ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționata ionut_ghi ionut_ghi buna ziua!sotul meu a fost condamnat pt o perioada de 6 luni in data de 15.03.2017 a fost admis pt eliberarea conditionata abia pe 1.09.2017 afisarea a fost ... (vezi toată discuția)