avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna ziua!
Sunt pensionara de invaliditate gradul III de la 07.09.2011 si sunt nascuta pe data de 10.10.1960. As dori sa stiu daca in momentul implinirii conditiilor de pensionare limita de varsta, perioada cat am fost in pensie de invaliditate gr.III mi se considera ca stagiu de cotizatie complet (adica an la an sau doar jumatate de an)? De exemplu: vechimea mea totala la data pensionarii de invaliditate era de 29 ani 7 luni 28 zile si lucrati in grupa a II-a de munca 17 ani 10 luni 5 zile, cand voi putea iesi la pensie si ce vechime voi avea in momentul pensionarii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:03, 1 Octombrie 2011

De la pensie de invaliditate se poate terce doar la cea de limita de varsta.
Limita de varsta la 58 de ani si 5 luni(10/03/2019).Reducere de 3 ani si 6 luni din 61 de ani si 11 luni.Pensia de invaliditate este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta.Cei 17 ani de grupa II-a,va mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 4 ani si 3 luni(3 luni la an).Asadar la deschiderea drepturilor de pensie la limita de varsta veti avea un stagiu total de cotizare de 41 de ani,3 luni si 28 de zile.
29 ani 7 luni si 28 de zile + 4 ani si 3 luni(perioada suplimentara)+ 7 ani si 5 luni pensie de invaliditate(07/09/2011-10/-3/2019)=41 ani 3 luni si 28 de zile.Stagiul complet de cotizare este 31 de ani si 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare... Hachico Hachico Buna ziua ,am 56 ani si10 luni ,1964 09,femeie,am 29 ani si 10 luni cu grupa 1 si 2,am lucrat in Rompetrol,din 2019 luna martie sunt pensionata medical gradul ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Carmen Mihaela Carmen Mihaela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cand se poate pensiona la limita de varsta sotul meu, nascut pe 17.03.1954 si pensionat de boala (gr.III) la 52 de ani (2006) ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie, activitate in cadrul cap imo imo Buna seara tuturor! Am si eu citeva intrebari in legatura cu legea pensionarii. De fapt ma interesez pentru mama. Ea,adica mama mea e nascuta pe data de ... (vezi toată discuția)