avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte autentice-7
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte autentice-7

am un contract de imprumut cu garantie imobiliara si inainte cu o saptamana de implinirea termenului de prescriptie de 3 ani debitorul a achitat 10% din debit iar partile au intocmit un inscris sub semnatura privata ( intre ei..) cum ca restul se achita intr-un an de la data semnarii acestui inscris sub semnatura privata..
intrucat acum e scadenta si nu am bani...iar creditorul ma ameninta ma gandesc cum sa lungesc aceasta situatie si intreb are ori ba titulu executor, creditorul meu?
adica datoria recunoscuta prin inscris privat prelungeste si valabilitatea actului autentic..desi-l modifica ..si mai poate constitui titlu, actul autentic
:">
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 11:46, 2 Octombrie 2011
Nu prea cred ca puteti sa o lungiti.Contractul de imprumut poate fi investit cu titlu executoriu iar creditorul va poate executa silit .Cu alte cuvinte poate sae va scoata imobilul la licitatie in conditiile in care se va dresa executorului judecatoresc.Nu uitati ca veti achita si onorariul executorului ,al avocatului care va intocmi dosarul de executare.
Art. 405
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

este evident pentru mine ca dreptul de creanta nu-i pierdut, intreb daca investeste si actul autentic si inscrisul privat care modifica actul autentic..
gandeam ca tre sa ma judec ca sa obtina alt titlu pentru restul de creanta
:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut / contract de garantie ELLABV ELLABV in 1999 s-a facut un contract de imprumut in bani, termen de rambursare 1 an, in cazul nerambursarii creditului imprumutatorul poate cere exutarea silita. ... (vezi toată discuția)
Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Subiect: imprumut nerambursat. mijloace de recuperare prin executare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)