avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa timbru

Buna ziua, rog raspuns: intr-un proces de succesiune, cine stabileste cuatumul taxei de tibru pe care trebuie sa o plateasca reclamantul pt. massa succesorala ?
In cazul meu, reclamantul a platit ,inaintea inceperii judecatii pe fond,o taxa de timbru foarte mica, nu stiu de cine stabilita, care nu reflecta valoarea imobilului in cauza, fara efectuarea unei expertize a imobilului, pt. a se stabilii in mod real valoarea lui.
Cum pot sa pun problema eu (piritul), la urmatorul termen, pt.a se plati de reclamant
o taxa de timbru corecta, daca tot ma streseaza cu procesul ?
Multumesc mult pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 19:15, 3 Octombrie 2011
Instanta investita cu judecarea procesului are obligatia sa verifice daca taxa de timbru achitata de reclamant este achitata in avans sau cel mai tarziu inaintea primului termen de judecata in cuantumul prevazut de lege.
In vazul in care trebuia sa achite o taxa mai mare decat cea achitata invocati exceptia insuficientei timbrari la urmatorul termen de judecata
d-na care ati pus intrebarea, mai intii, vi se pare ca este etic, moral sau oricum altfel faptul ca dvs. in loc sa va preocupati sa va faceti apararea in calitate de pirit, sa va preocupe sicanarea reclamantului cu taxa de timbru? asa vreti sa va cistigati procesul ?
stiti ca in majoritatea tarilor pe care unii dintre conationalii nostri le privesc de jos in sus aceste taxe se platesc la sfirsitul procesului la investirea executorie si numai pt. suma acordata de instanta?
este o inventie autohtona plata anticipata a taxei inainte de orice si poate inainte de se vedea daca nu cumva se va respinge cererea pt. vreo exceptie de exemplu prescrisa, prematura, tardiva si altele. vi se pare corect asa ceva?
acum ca sa va raspund totusi si la intrebare:
atunci cind din prima nu se poate stabili valoarea cum este cazul cu imobilul care trebuie expertizat, reclamantul plateste o taxa mica, pentru a timbra totusi ceva, iar dupa expertiza instanta ii va pune in vedere sa plateasca si restul in functie de valoarea expertizei
avocatii dintre care eu nu fac parte va vor lamuri ca asa se procedeaza

pentru ca intre timp am citit pe forum si alte mesaje pe care observ ca le postati de mai multe luni pe tema succesiunii si pt. ca sinteti intr-adevar intr-o situatie dificila singura recomandare corecta este sa va angajati totusi un avocat, va ajuta forumistii, dar nimeni nu va putea intelege intreaga speta , este destul de complexa , nu va veti descurca fara avocat.
poate ca rindurile de mai sus sint cam dure, dar si pe mine m-au sicanat altii cu taxe de timbru si doar s-au ales cu prelungiri si termene pt. reducerea taxei pe care am obtinut-o fiind vorba de soc.com.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru iustinian13 iustinian13 pana cand se poate plati taxa de timbru? Intr-un dosar reclamanta cere despagubiri de 10.000lei, plateste o taxa de timbru de 300 lei, si spune ca va mai ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei va rog,sa ma ajutati in lamurirea unei situatii. 1.cererea de chemare in judecata se face in tribunal: Instanta constata ca este o cerere ... (vezi toată discuția)
Interpretare solutie proces decs decs Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care ar fi interpretarea urmatoarei solutii data intr-un proces pe Comercial, avand drept obiect de dosar ... (vezi toată discuția)