avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune/Teapa/
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune/Teapa/

Buna ziua. Sunt parte vatamata intr-o inselaciune, ca urmare a achizitionarii unui produs de pe site-ul (editat). Sa va prezint fapta:
Am gasit la un utilizator nou ( fara calificative - gresala de om naiv) un telefon mobil, nokia n93. Pretul nu era un chilipir, de fapt erau altele mai ieftine, dar am fost atras de ideea de a prima o factura si garantie la produs.
Bun, pana aici toate sunt bune. Am fost de acord sa cumpar produsul ( mentionez ca nu s-a desfasurat o licitatie, user-ul a pus niste poze cu aparatul pe care trebuia sa il primesc, pe aceste poze fiind scris si numarul de telefon si adrea de e-mail). M-am inteles cu respectivul prin telefon, el fiind din Brasov, predarea produsului urmand sa se faca prin (editat). Pana aici toate bune.
I-am dat numele si adresa de livrare. Bun, stau si astept sa vina coletul. Astazi (01.10.2011) la ora 08:00 ma suna curierul ca a ajuns. Cobor, vad coletul ( nu mai permit cei de la (editat) verificarea coletului ) semnez de primire si platesc suma de 392 lei ( 350 lei - valoarea obiectului cumparat si 42 lei - costuri de expeditie ) Cand deschid coletul, surpriza. Cutia in care era telefonul nu era a lui, era o cutie de Samsung. Deschid cutia si vad telefonul, care nu avea absolut nicio treaba cu ceea ce era prezentat in poze. In poze era un model nokia 93 - negru, care arata f. bine si in cutie, era un model nokia n93 - argintiu, care de fapt era colorat cu un marker negru( toata carcasa) si arata in stare jalnica, nu va pot spune. L-am contactat pe vanzator imediat, i-am semnalat problema, cum ca m-a pacalit, nu a trimis ce trebuia, etc. iar acesta mi-a inchis telefonul si nu am mai reusit sa dau de el. In continuare m-am dus glont la politie unde am depus o plangere impotiva lui. L-au verificat cei de la politie, datele de la rubrica expeditor erau reale... Acum astept sa vad ce sa intampla in continuare, desi D-nul comisar care se ocupa de caz mi-a spus ca il vor prinde.
Cand mi-a spus ca imi da factura si garantia, eu m-am gandit ca o sa primesc factura si garantia de la magazinul de unde a achizitionat el produsul. Factura este facuta pe numele meu, cu stampila, adresa si restul datelor firmei care a emis-o cu data de 21.09.2011. Eu l-am contactat pe respectiv in vederea achizitionarii produsului cel mult cu 2-3 zile in urma, nu 10 zile, cum reiese din factura...
In fine, garantia este pe numele unei fete, care nu stiu cine este, si este facuta cu data de azi. Ideea este ca eu le-am dat celor de la politie, copii dupa toate actele primite in colet, precum si printuri ale discutiei mele cu respectivul, dar si poze ale produsului pe care mi-a spus ca il primesc. Am printat inclusiv o discutie in care el spunea ca isi lasa nr. de telefon pe poza respectiva, poza care se dorea a fii reala. Acum, daca eu nu am cumparat folosind sistemul de pe okazii, dar totusi am o factura, se poate considera ca s-a incheiat un contract intre mine si respectivul, care sa fie considerat ca proba pentru a demonstra inselaciunea? Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:42, 1 Octombrie 2011
Incercati sa depuneti o plangere penala la politie.
"In continuare m-am dus glont la politie unde am depus o plangere impotiva lui. L-au verificat cei de la politie, datele de la rubrica expeditor erau reale... Acum astept sa vad ce sa intampla in continuare, desi D-nul comisar care se ocupa de caz mi-a spus ca il vor prinde."

Nu am mentionat, presupun ca se intelege ca plangera depusa are carater penal, odata ce fapta care a generat depunerea plangerii este cu caracter penal.
Din cate stiu eu astfel de probleme se rezolva prin intermediul politiei.
Daca este istet va rezolva problema si veti primi bunul sau banii.
Asa cred si eu. Daca este cu capul pe umeri, va accepta sa ii returnez coletul, si sa plateasca la primire. Oricum, chiar si asa, nu doresc sa imi retrag plangerea, pentru ca asta i-ar da curaj sa mai faca. Chiar daca nu imi voi recupera banii, sper sa se sature de drumurile pe care le va face cand va fii citat, Brasov-Targoviste (acolo locuiesc), banii si timpul pierdut.
Este posibil sa nu il plimbe, ci sa se faca o comisie rogatorie pentru a-l audia.
Am avut astfel de situatii.

Alte discuții în legătură

Plangere penala inselaciune - achizitie online djidji_thebest djidji_thebest Am nevoie de un sfat din partea celor priceputi. Sunt pentru prima data intr-o astfel de situatie, motiv pentru care nu stapanesc prea bine instrumentele care ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune schimb telefoane pe internet Ciprian Craciunesc Ciprian Craciunesc Am facut un schimb de telefoane mobile, intelegandu-ma pe internet cu o persoana din Piatra-Neamt gasita pe acest site de anunturi ... (vezi toată discuția)