avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CIM versus conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CIM versus conventie civila

Pot renunta la CIM ca administrator(pensionar fiind) care implică multe contributii pe care trebuie să le suporte asociaţia de proprietari (majoritatea fiind pensionari) în favoarea unei conventii civile pentru trei zile pe lună pentru întocmirea listelor de plată?
Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:20, 2 Octombrie 2011
Administratorul de bloc poate fi angajat cu contract individual de muncă sau prin convenţie civilă de prestări servicii. Puteti incheia contractul de munca si cu timp partial care sa cuprinda zilele din luna cand lucrati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
george-neagu, moderator
Convetia civila a fost de mult timp scoasa dintre modalitatile de angajare ale salariatilor.
Daca vorbim de contract civil de prestari servicii pentru care angajatorul vireaza doar impozit pe venit este alta discutie.
Personal consider ca un astfel de contract poate fi incheiat doar de catre societati specializate, persoane care au profesii liberare sau persoane fizice autorizate pentru munca pe care o presteaza.Angajatorul vireaza doar impozitul pe venit restul contributiilor se vireaza de catre prestatorul de servicii.
Si in cazul unui cim pentru 2 zile pe luna se calculeaza si se vireaza contributii la fel ca la un CIM cu norma intreaga ( la valoarea salariului inscris in contract fireste)
Interventie moderator:

@ursulina , va rog nu mai deschideti topicuri noi pentru continuarea discutiilor. Folositi va rog butonul "Raspunde". Voi muta raspunsurile din cel de-al doilea topic aici:

ursulina a scris:
Mulţumesc pentru răspunsuri. Nu am fost destul de explicită.Este vorba de contract civil de prestări servicii şi nu de convenţie cum am scris anterior. Ideea este că vreau să ocolesc plata contribuţiilor de către asociaţie, care sunt destul de mari. În felul acesta asociaţia ar plăti numai impozitul de 16%.


freeelis a scris:
Conventia sau contractul de prestari servicii sunt identice ca regim juridic, numai ca difera denumirea.
Asadar, au acelasi regim juridic indiferent de ce denumire se foloseste.
Referitor la contributiile datorate vedeti link-ul de mai jos
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Int melchior melchior conventia civila de prestari servicii se inregistreaza la itm? sau ramane doar la partile semnatare? (vezi toată discuția)
Taxe noi pt administratorul de bloc daca administratorul este pensionar definitiv ( 70 ani) si este angajat cu conventie ce taxe trebuie sa plateaca? s-a schimbat ceva in acest an in legislatie ... (vezi toată discuția)
Conventie civila consuela1069 consuela1069 se poate face coventie civila pentru administrator imobil si femeia de servici? (vezi toată discuția)