avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conventie civila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conventie civila

se poate face coventie civila pentru administrator imobil si femeia de servici?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:39, 31 Octombrie 2010
1-Administrator de imobil
a-persoana fizica=art 35 (1) din Lnr 230/2007 pot fi angajate prin incheierea unui CIM
b-persoana juridica specializata=rt 35 (1) din L nr 230/2007 pot fi angajate prin incheierea contract de administrare
2-Femeia de servici conventie civila/ontract party time
Legal trebuie facute CIM pentru amandoua ocupatiile.
Semilegal pot fi facute si conventii civile cu atat mai mult cu cat pe acestea se platesc acum darile ca si la CIM, dar aveti mai putina bataie de cap daca vreti sa scapati de persoanele respective sau daca acestea nu sunt multumite de cum sunt tratate pot pleca mult mai usor decat prin CIM.

:offtopic:
Acum, deh, contractele se fac la modul cel mai serios cu timp partial sau part time, cat despre party (time)....nu stiu daca chiar e posibil sa fie prevazut intr-un contract timp de un party....:))
Am rugamintea sa imi spune-ti detaliat ce se plateste pentru conventii civile modul de calcul, si modalitatea de plata.a darilor. Aceste conventii se inregistreaza la ITM? Daca nu unde se inregistreaza?
La ITM se inregistreaza doar contractele de munca (CIM). Conventiile civile, contractele civile se fac in 2 exemplare (unul pentru cel care presteaza si unul pentru asociatie) si se inregistreaza doar la asociatie. Pentru contracte si conventii civile se platesc sau nu anumite contributii in functie de felul conventiei, de persoana care presteaza (pers fizica, PFA.., pensionar, salariat in alta parte...).
Conventia civila pt prestari servicii curatenie in bloc la o persoana salariata in alta parte ce contributii trebuie platite?

Alte discuții în legătură

Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sau conventie civila IRIMESCU NICOLAE IRIMESCU NICOLAE Sint de mult timp administrator, contabil + casier la blocul unde locuiesc. Acum citeva saptamini am primit de la un bloc vecin oferta de a prelua asociatia si ... (vezi toată discuția)
Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)