IRIMESCU NICOLAE a scris:
Sint de mult timp administrator, contabil + casier la blocul unde locuiesc. Acum citeva saptamini am primit de la un bloc vecin oferta de a prelua asociatia si am fost la o sedinta de comitet "largit" pentru stabilirea conditiilor. Una din conditii, sustinuta cu tarie de un grup de pensionari MAI si MAPN, a fost sa inchei contract de munca cu timp partial, ca asa este legal si, in plus au si ei o siguranta ca nu fug cu banii(?). Le-am explicat ca pe mine nu ma intereseaza vechimea in munca, dar pe ei ii va costa cu circa 45% mai mult, pentru numeroasele contributii si fonduri care trebuiesc achitate la stat. Recunosc sincer ca nici mie nu-mi convine sa alerg in fiecare luna cu inca 4 declaratii (CAS, sanatate, somaj si ITM), pentru a cistiga 1 an vechime dupa 4 ani de munca. Cum la noi legile sint asa cum sint, intrebarea mea este daca este obligatoriu contractul de munca, si daca da, care este actul normativ?
Nu ati precizat functia dar fiind la un bloc vecin presupun ca e vorba de funtia de administrator cumulat cu cea de casier, ca doar presedintele se alege dintre proprietarii blocului respectiv.
Pentru administrator legea 230/2007 spune:
Art. 35. -
(1) Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract.
Asa ca au dreptate sa solicite incheierea unui contract de munca. Contract de administrare se poate incheia daca va faceti o societate .