avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de vanzare-cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Contractul a fost incheiat in urma cu patru ani.In locuinta care face obiectul contractului locuieste in continuare cel care a vandut.Cumparatorul si-a facut mutatie la acea adresa,dar nu locuieste acolo.Desi din momentul incheierii contractului este proprietar,nu a inregistrat aceasta proprietate pe numele sau.
In continuare,toate facturile de utilitati si instiintarile de plata vin pe numele vechiului proprietar,care le si plateste.In ultimii doi ani,cumparatorul nu si-a mai onorat obligatiile stipulate in contract si nici nu poate fi contactat.Din aceasta cauza,vanzatorul vrea sa ceara anularea contractului in instanta.Problema cea mai dificila este ca nu are bani pentru taxa de timbru.Avand in vedere ca are 78 ani si este bolnav (dovada dosar medical) exista posibilitatea de a nu plati aceasta taxa ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Hussain Georgeta , Consilier juridic 18:50, 2 Noiembrie 2011
Poate cere ajutor judiciar de stat si daca dovedete sa nu isi poate permite sa platesca ii va fi redusa taxa de timbru.
Singura sursa de venit este pensia de 1000 lei.Cum se procedeaza si unde trebuie solicitat acest "ajutor judiciar de stat" ? Multumesc !
Se depune o cerere catre presedintele instantei. Gasiti modele pe google.
Multumesc !
]Alex_Munteanu buna ziua eu am cumparat acum doi ani un apart. cu 3 camere cf2 de la o batrana prin agentie imobiliara am facut antecontract iar peste cateva zile contract de vc. batrana sa prezentata la notariat cu un cert. medico legal de la IML. PRECUM CACAI ESTE IN TOATE FACULT MINTALE si am incheiat contractul de vc. eu am vrut sai dau banii prin banca iar ea a refuzat si a spus caci vrea banii cash iam dat banii cash in fata notarului suma de 40.000 euro pretul pe care la cerut pe apart cf2.inainte cu o lun asia mai vandut un apart de 2 cam cf1 tot cu suma de 40.000 euro la o alta familie iar acum suntem chemate prin tribunale de 2 ani iar instanta de judecata vrea sami anuleze contractul de vc. caci avocatul batranei cere anularea contractului de vc. al meu si celei lalte familii pe motivul caci baba de fapt a vrut sa inchirieze ambele apart nu sa le vanda asa neaga acum nu mai recunoaste ca de fapt ea stia ca le vide a fost intrebata de notara daca vrea sa vanda precum arata si conventia incheiata intre batrana si agentia imob.iliara spunetimi va rog ce pot face

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager alexandra22 alexandra22 buna ziua!Bunicii mei i-au vandut mamei mele acum 3 ani o parte din casa in care locuiesc cu clauza de uzufruct viager.bunicul meu a decedat acum 2 ani ,iar ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare margareta_71 margareta_71 Se poate anula un contract de vanzare cumparare daca vanzatorul are 84 de ani si a semnat contractul dar nu a primit niciun ban? L-a inselat o nepoata si desi ... (vezi toată discuția)
Anulare contract v-c adika adika Exista posibilitatea ca un cumparator ce detine un antecontract (sub semnatura privata, dar nenotat in CF), care a fost suntat de un tert, sa solicite in ... (vezi toată discuția)