avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termenul de recurs
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termenul de recurs

Am primit o sentinta civila (la plangere contraventionala) in data de 15 septembrie. Va rog sa-mi spuneti care este termenul pana la care se poate face recurs la ea (pana in ce data pot face recurs). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 2 Octombrie 2011
Hotararea este irevocabila .Nu mai puteti face recurs.
nu scrie la final IREVOCABILA?? citeste si spune-mi daca scrie irevocabila...in cazul in care scrie asa, nu mai ai ce face....
nu este irevocabila, se poate face recurs in 15 zile
Legea Micii reforme
1. La articolul 118, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:,,(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi asancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti."
2. La articolul 118, după alineatul (3) se introduce un noualineat, alineatul (31), cu următorul cuprins: ,,(31) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă."
3. La articolul 118, alineatul (4) se modifică şi va aveaurmătorul cuprins:,,(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărâriijudecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotrivaprocesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientuleste obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl areîn evidenţă pentru a preda permisul de conducere."
nu e contraventie rutiera, e impotriva unui proces intocmit de ITM

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva unei sentinte irevocabile? HADAR IOAN HADAR IOAN la o sentinta irevocabila pentru o plangere contraventionala se mai poate face recurs (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)