avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs impotriva unei sentinte irevocabile?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs impotriva unei sentinte irevocabile?

la o sentinta irevocabila pentru o plangere contraventionala se mai poate face recurs
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:16, 16 Octombrie 2011
Nu e definitiva. In mod normal, trebuie sa scrie in pronuntarea judecatoriei dreptul si termenul de recurs
Daca este vorba de o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal rutier nu mai puteti face recurs.
am o sentinta irevocabila la o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal rutier din 08-06-2011 in urma caruia mi-a fost suspendat permisul de conducere 60 de zile plus 30 de zile pentru ca nu l-am predat in termen de 15 zile am facut recurs desii sentinta este irevocabila si am primit citatie ca recursul se judeca in 15-11-2011 iar eu trebuie sa primesc permisul in 18-11-2011 intrebarea este recursul se judeca sau este doar formal iar eu o sa pierd pentru ca sentinta este irevocabila si ce se mai poate obtine din moment ce eu la acea data am executat deja maxim de pedeapsa.
Recursul poate modifica in total sau in parte sentinta recurata, deci nu e o simpla formalitate. Depinde acum daca motivatia a fost bine facuta, caci se judeca in interiorul acestor motive de recurs.
In cazul asta recursul este inadmisibil.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Termenul de recurs cerbulescu44 cerbulescu44 Am primit o sentinta civila (la plangere contraventionala) in data de 15 septembrie. Va rog sa-mi spuneti care este termenul pana la care se poate face recurs ... (vezi toată discuția)
Cand este definitiva sentinta pronuntata de tribunal? la judecatorie am obtinut anularea pv ,dar IPJ a depus recurs cerand: sa se respinga plangerea mea si sa se mentina Pv de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)