Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:
In acest moment sunt in CIC pana cand fetita mea va implini 2 ani, pe 7 octombrie 2011, cand normal ar fi trebuit sa ma prezint la munca, numai ca intre timp societatea la care eram angajata a intrat in lichidare judiciara- faliment. Pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj pana imi voi gasi de munca? Precizez ca anterior datei de 01.01.2010 cand am intrat in CIC, am lucrat neinterupt din 01.03.2008, iar in perioada 21.11.2007-01.03.2008 am fost in CIC cu primul meu copil.
In asteptarea raspunsului dvs., va multumesc anticipat pentru ajutor.
Daca societatea a intrat lichidare judiciara- faliment, ati primit decizia de concediere? .. Care este data incetarii raportului de munca?
Legea nr.76/2002 prevede un termen de decadere de 12 luni pentru a depune dosarul pentru somaj ... acest termen incepe sa curga de la data incetarii raportului de munca.
Nu am primit decizie de concediere. Contractul meu de munca este suspendat din 01.01.2010- singura decizie primita este de suspendare a contractului cu aceasta data.
1. Firma are un lichidator judiciar numit prin hotarare judecatoreasca care se ocupa de administrarea ei si implicit si de problemele de personal.
2. - Va prezentati la acest lichidator judiciar, faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in bza aceluiasi CIM.
- Se va emite decizia de concediere a dvs. cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.