avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC (angajatorul in faliment)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC (angajatorul in faliment)

buna ziua.
pe data de 16.08.2011 inceteaza concediul de crestere si ingrijire copil.tocmai am aflat ca societatea angajatoare este in faliment si as vrea sa stiu daca beneficiez de somaj si cine ar trebui sa-mi elibereze sau mai exact sa-mi semneze toate adeverintele si actele necesare pentru intocmirea dosarului de somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:41, 9 August 2011
1. Chiar de zilele acestea mergeti la lichidatorul judiciar care se ocupa de administrarea firmei in acesta perioada.
2. Faceti o cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Lichidatorul judiciar o sa va dea apoi un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care va emite decizia de concediere cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea locului de munca) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Tot lichidatorul judiciar va elibereaza actele necesare pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)
Somaj din concediu de ingrijirea copilului 2011 nadiana nadiana in ianuarie 2011 mi se termina perioada de concediu pt ingrijirea copilului. firma la care am lucrat este in faliment si vreau sa obtin somaj.se poate? (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de ajutor de somaj ? Catalina5 Catalina5 Buna ziua, In prezent sunt in concediu crestere copil ( 2ani), urmand ca in noiembrie a.c. sa ma reintorc la serviciu.Problema este ca societatea la care imi ... (vezi toată discuția)