avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Lichidarea asigurarii de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Lichidarea asigurarii de viata

Vreau sa stiu ce am de pierdut daca cer lichidarea contului din asiguare inainte de termen--mentionez ca asigurarea este facuta pe 15 ani la 53 dolari trimestrial,as mai avea 4 ani pana la terminarea contractului,,,care sunt pasii care trebuie sa-i urmez ca sa intru in posesia banilor?Cam ce perioada de timp necesita toata actiunea asta? multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:20, 10 Octombrie 2011
Raspunsurile la intrebarile dvs. se gasesc, toate, in contractul pe care l-ati facut cu firma de asigurari. Nu va putem da un raspuns clar pentru ca de la o firma la alta, aceste contracte sunt diferite. Insa nu veti primi banii prea usor, pentru ca de exemplu intr-un contract pentru pensie viagera pe care il am acum in fata scrie :

Asiguratul are dreptul sa incaseze, in locul Pensiei Lunare viagere, valoarea totala echivalenta a acesteia intr-o rata unica [...] cu conditia sa fi depus o cerere scrisa cu cel putin 2 ani inainte de data expirarii termenului contractului de asigurare.

Mi se pare exagerat de mult 2 ani - insa asa e contractul.

Nu aveti un Tabel al valorilor de rascumparare?

Scrieti-le un mail in care le comunicat intentia dvs. si cereti sa va raspunda punctual la intrebarile pe care le aveti. E bine sa aveti corespondenta scrisa cu ei, in caz ca veti avea greutati prea mari in a va recupera banii (mai bine zis, o parte din ei).

Va trebui sa contactati asiguratorul dvs.si sa lesolicitati rascumpararea contractului. Suma pe care o veti primi este mai mica decat daca ati fi dus contractul pana la sfarsit. Exista tabele cu valori de rascumparare atasate politei si va puteti calcula singura (daca e vorba de un produs traditional).In mod normal in maxim 30 zile puteti primi valoarea de rascumparare.
Ares_3 a scris:

Raspunsurile la intrebarile dvs. se gasesc, toate, in contractul pe care l-ati facut cu firma de asigurari. Nu va putem da un raspuns clar pentru ca de la o firma la alta, aceste contracte sunt diferite. Insa nu veti primi banii prea usor, pentru ca de exemplu intr-un contract pentru pensie viagera pe care il am acum in fata scrie :

Asiguratul are dreptul sa incaseze, in locul Pensiei Lunare viagere, valoarea totala echivalenta a acesteia intr-o rata unica [...] cu conditia sa fi depus o cerere scrisa cu cel putin 2 ani inainte de data expirarii termenului contractului de asigurare.

Mi se pare exagerat de mult 2 ani - insa asa e contractul.

Nu aveti un Tabel al valorilor de rascumparare?

Scrieti-le un mail in care le comunicat intentia dvs. si cereti sa va raspunda punctual la intrebarile pe care le aveti. E bine sa aveti corespondenta scrisa cu ei, in caz ca veti avea greutati prea mari in a va recupera banii (mai bine zis, o parte din ei).

Citatul se refera la schimbarea optiunii privind incasarea valorii totale a fondului in loc de plata esalonata/lunara stabilita la data incheierii contractului.Deci doi ani inainte de ajungerea la maturitate a contractului, respectiv inceputul platilor.
Lichidarea contului cu anticipatie nu are legatura cu acest termen de doi ani.

Am vrut doar sa subliniez ca pare destul de greu sa obtii banii inapoi de la societatile de asigurari - de aceea am folosit sintagma ''de exemplu''.

Dupa aceea am intrebat de tabelul valorilor de rascumparare, acolo scrie ce suma se primeste inapoi in fiecare an din durata contractului, daca se hotaraste clientul sa ii retraga inainte de expirare.
Termenele difera de la firma la firma. De regula la astfel de polite exista si un asa zis grafic de rascumparare in care scrie cat veti primi dupa fiecare an trecut din timpul cat ati avut asigurarea in functiune. E bine sa mergeti la asiguratorul respectiv si sa cereti toate lamuririle.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recuperez banii de la asigurari in cazul politei de viata dana nistor dana nistor Am incheiat o polita de viata la firma AIG (in prezent ALICO) acum 6-7 ani si la inceput mi s-a zis ca dupa 5 ani pot sa-mi recuperez banii depusi. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Asigurarii ContSters205948 ContSters205948 AM INCHEIAT O ASIGURARE LA O FIRMA CU PLATA SIMESTRIALA MI S-A SPUS DE LA INCEPUT DE CIND AM INCHEIAT POLITA CA DUPA 3 ANI DE ZILE POT SA SCOT DOAR 80% DIN ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)