avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Noile coduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Noile coduri

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca toate codurile noi au intrat in vigoare, adica codul civil, penal, codul de procedura civila si codul de procedura penala!
Va multumesc
Urmeaza a se modifica din nou Codul Civil...(cel care a intrat in vigoare la 1 octombrie )
Exista vreo informatie mai mult sau mai putin sigura in legatura cu data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila ?
Multumesc
Ciprian75 a scris:

Exista vreo informatie mai mult sau mai putin sigura in legatura cu data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila ?
Multumesc


Astept in continuare cu interes, orice informatie pe aceasta tema, am inteles astazi de la un coleg, ca un membru al guvernului, nu i-a retinut numele, a afirmat ca pana la sfarsitul anului vor intra in vigoare toate celelalte coduri, respectiv, penal, procedura civila si procedura penala, fapt care mie mi se pare putin probabil ...
asta am inteles, ce nu inteleg este cum se aplica noul cod civil fara noul cod de procedura civila?
"Noul cod civil se va plica in conformitate cu vechile coduri", acesta este raspunsul oficial. Se pare ca se vor face adaptari si interpretari, corelatii care se spera a avea o finalitate pozitiva din punct de vedere juridic. Tocmai am analizat prima hotarare data in baza NCC si se pare ca pentru moment nu ar fi o discrepanta atat de mare. Iar legat de celelalte noi coduri, varianta acceptata la scara larga pentru intrarea lor in vigoare ar fi martie 2012. Dar, cu cat mai repede, cu atat mai bine!

Alte discuții în legătură

Aplicare cod civil vechi/nou raicuraisa raicuraisa Va rog sa-mi spuneti de cand se aplica noul cod civil si unde se mentioneaza De unde reiese ca pentru intamplari petrecute/reclamate inainte de data ... (vezi toată discuția)
Cod civil vechi sau cod civil nou catalinro2008 catalinro2008 buna ziua ! am o intrebare si va rog daca se poate astept un raspuns. Am 3 credite contractate in anul 2007 ultimul , si doresc sa stiu daca se aplica codul ... (vezi toată discuția)
Cand se pune poprire pe contul de salariu? youssef youssef Acum mai bine de 10 ani am facut un credit pe care nu am reusit sa il mai achit pt ca am ramas fara nici un venit pana acum 3 ani(ultima rata platita fiind ... (vezi toată discuția)