avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare indiviziune

Buna seara,

In anul 2006 am cumparat un teren agricol, prin act de vanzare cumparare, pe care l-am intabulat cu titlu de vanzare cumparare, facandu-i si o schita cadastrala.
In prezent am o problema cu un vecin si as dori sa intentez un proces de granituire cu acesta.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa-l actionez acum in instanta pentru granituire sau mai intai trebuie sa-mi fac iesirea din indiviziune? Am auzit diverse variante si as dori va rog un raspuns avizat.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 20:51, 2 Octombrie 2011
Din detaliile oferite, rezulta ca la data cumpararii erau cunoscute detaliile privind identificarea suprafetei de teren cumparate(avand si schita cadastrala),cu atat mai mult cu cat ati si intabulat.La intabulare s-au inscris coordonatele suprafetei dobandite,conform datelor din actul de vanzare-cumparare si schitei cadastrale.In acest caz despre ce iesire din indiviziune mai poate fi vorba?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Iesirea din indiviziune se face atunci cand asupra terenului sunt mai multi proprietari.
Dvs. sunteti in aceasta situatie? Ati cumparat impreuna cu alte persoane sau singur?
Daca sunt mai multi coproprietari, actiunea in granituire trebuie facuta de toti, impreuna.
Poate fi facuta si doar de unul dintre coproprietari, cu chemarea in judecata a celorlalti coproprietari in calitate de intervenienti fortati, in temeiul art.57 Cod procedura civila.
la data cumpararii terenului acesta era in indiviziune, iar eu l-am intabulat pe baza schitei cadastrale pe care am comandat-o singur...am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca intai trebuie sa ies din indiviziune si apoi sa intentez granituire cu vecinul...asta e problema mea, daca pot si fara indiziune...

Multumesc
Ati cumparat o suprafata determinata de teren sau o cota-parte indiviza?
Ce scrie in actul de vanzare-cumparare?
Terenul l-am cumparat singur, dar vecinul pe care vreau sa-l actionez in instanta pentru granituire are iesirea din indiviziune, printr-o sentinta definitiva...

Alte discuții în legătură

Mostenire si iesire din indiviziune lyly78 lyly78 buna seara ! am mostenit o casa cu teren impreuna cu fratele meu . curtea unde este casa este in indiviziune cu inca 2 proprietari(curte comuna la 3 familii) . ... (vezi toată discuția)
Ajutor granituire va rog TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, In anul 2008 am cumparat un teren agricol prin vanzare cumparare, in cota de 1245 mp din 6887 mp. Am realizat un plan de amplasament si ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren gresita. corectare hilda ion hilda ion Am mostenit o casa si un teren alaturat, intravilan. Intabulare facuta in 1994, cu schita cadastrala la cumpararea casei si terenului de catre parinti de la ... (vezi toată discuția)