avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire si iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire si iesire din indiviziune

buna seara ! am mostenit o casa cu teren impreuna cu fratele meu . curtea unde este casa este in indiviziune cu inca 2 proprietari(curte comuna la 3 familii) . acum noi am vrea sa vindem . cumparatorii sunt interesati sa renunte la o parte din teren si sa iasa din indiviziune . renuntarea la teren este conditia celorlalti 2 proprietari pentru a ne da voie sa ne separam si fiecare sa raman cu iesirea lui . cum as putea proceda?
Cel mai recent răspuns: lyly78 , utilizator 17:09, 5 Septembrie 2009
Conditia celorlalti 2 proprietari este ilegala: cum adica sa renuntati la teren pentru a va da voie sa va separati?
Faceti o actiune la instanta de judecata de iesire din indiviziune. Nimeni nu este obligat sa stea in coproprietate.
problema ar fi ca o actiune in judecata ar dura ceva timp si noi am gasit sa vindem casa chiar in conditiile date . drept urmare cei care ar dori sa cumpere nu sunt interesatu de bucata aceea de teren . doar ca nu stiu cum trebuie sa procedez si ce acte avem nevoie . va multumesc.
Perfect!
Intai semnati un antecontract de vanzare cumparare cu promitentii cumparatori ca dvs sa fiti sigur ca nu veti renunta la o bucata de teren si apoi cumparatorii sa se razgandeasca! In acest sens cereti un avans care sa acopere valoarea terenului la care renuntati.
Apoi mergeti la notariat si solicitati incheierea unui act de partaj voluntar cu vecinii dvs prin care impartiti de comun acord proprietatea(terenul) si prin care le veti acorda acea bucata de teren pe care ei si-o doresc cu ardoare! Concomitent cu actul de partaj voluntar se face un act de dezmembrare , fiecare parte urmand sa-si reintabuleze bucata dezmembrata pe numele sau!
SUCCES!
=D>
asta insemnand modificarea schitei cadastrale la fiecare si implicit schimbarea contractelor de proprietare a celor 2 ?
Nu se schimba nici un act de proprietate dar in actul de partaj voluntar se va specifica ca renuntati in favoarea celor 2 la suprafata de teren respectiva. Renuntarea se poate face sub forma donatiei sau a vanzarii!
Actul de partaj voluntar va avea ca anexa schita cadastrala a proprietatii pe care expertul cadastral figureaza distinct fiecare lot de teren in parte! Lotul A , B si C pentru fiecare dintre cei 3 proprietari! Intabularea se va face distinct , fiecare lot fiind intabulat separat! Normal ca expertul cadastral va da 3 numere cadastrale diferite si vor fi 3 carti funciare diferite pentru fiecare proprietate in parte!B-)

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Divizare lot teren muadib muadib buna ziua. problema in care va cer sfatul este de natura imobiliara. impreuna cu alte cateva persoane am cumparat un teren, individual detinand cota ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)