avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... boala alzheimer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

boala alzheimer

soacra mea este diagnosticata cu boala alzheimer, stadiu sever. ni s-a spus ca putem sa-i facem pensie de handicat si pentru ca necesita insotitor se incadreaza si la indemnizatie de insotitor. problema noastra este alta. de la comisia de handicap am fost trimisi acasa cu o explicatie aberanta, dar suntem in romania si nimic nu ar trebui sa ne mai mire. as dori si eu legislatia (nr./data) in legatura cu certificatele pentru handicap si mai ales cele legat de boala alzheimer.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:29, 2 Octombrie 2011
Pai spuneti si explicatia data de comisie.

Se aplica Ordinul nr. 762 din 31 august 2007 modificata prin Ordinul nr. 124 din 21 februarie 2008 si Legea 448/2006

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insotitor persoana cu handicap vasilegurea vasilegurea Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la: daca are dreptul de insotitor personal pentru o persoana cu handicap de gradul 1 .( are membrul ... (vezi toată discuția)
Certificat de încadrare în grad de handicap { nelamurire } Filmehd Filmehd De curând mama mea a primit confirmarea că tocmai nu mai poate primi pensia de handicap. Deşi ei spun că nu se mai încadrează în gradul de handicap, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap deeafily deeafily Buna ziua! Am fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin. Cineva mi-a sugerat sa imi fac pensie de handicap.As vrea sa stiu daca in cazul acestei boli am dreptul la ... (vezi toată discuția)