avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile angajatului

sunt angajata la o firma din braila.cu toate ca am o stare de sanatate destul de precara,am lucrat in conditii destul de grele.in urma cu trei saptamani ,am ajuns la un spital din braila ,ulterior fiind transferata la bucuresti .in ziua internarii mele ,conducerea firmei au predat o parte din gestiune,unei colege,restul de gestiune ramanand colegului meu.mentionez ca la predarea partii de gestiune nu a participat nimeni imputernicit de catre mine ,cum si nici o comisie neutra.totul a fost facut in prezenta unei contabile din cadrul firmei.Azi sunt chemata din concediu medical sa predau gestiunea.Intrebarea este:este corect ca eu sa fiu solicitata din concediu medical sa predau gestiunea ,care efectiv de trei saptamani a fost predata unei alte persoane?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 3 Octombrie 2011
Predarea gestiunii trebuia sa se faca in prezenta unei comisii. Din concediu medical nu poate sa va solicite pentru a preda o gestiune care a fost predata deja.
Predarea-primirea gestiunii de bunuri materiale se face intre gestionarul care preda si cel care primeste, pe baza dispozitiei scrise a conducatorului .

Gestionarul, in cazul in care este impiedicat sa efectueze personal predarea, poate desemna o persoana care consimte sa-l reprezinte la aceasta operatie.

In cazul in care gestionarul sau reprezentantul sau nu se prezinta la locul si timpul stabilit, predarea se face in numele gestionarului de catre un angajat desemnat in acest scop de conducatorul organizatiei socialiste.

Daca nu a fost numit un gestionar, conducatorul organizatiei socialiste va desemna un angajat caruia i se va preda gestiunea si care va gestiona bunurile pe o perioada de cel mult 60 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiuni multiple iuly75 iuly75 As dori sa stiu daca un gestionar poate sa aiba mai multe tipuri de gestiuni materiale in primire ex: alimente, echipament, cazarmare. La cererea celor in ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestionar la gestiuni materiale carmen1975 carmen1975 Buna ziua, am intrebarea urmatoare: cum se procedeaza legal in situatia in care gestionarul lipseste din unitate pe motiv medical mai mult de 60 zile ... (vezi toată discuția)
Preluare gestiune papillon papillon Buna seara! In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)