avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA vs SRL pt tinichigerie vopsitorie si mecanica auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA vs SRL pt tinichigerie vopsitorie si mecanica auto

Buna Ziua
In cazul unei tinichigeri-vopsitori-mecanica auto ce ar fi mai usor de infiintat PFA sau SRL? Ce acte ar presupune infiintarea uneia dintre formele de mai sus? PFA poate lucra cu asigurarile?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cristina_kriki2003 , utilizator 15:22, 7 Octombrie 2011
Parerea mea ar fi, sa optati pentru infiintarea unui SRL.
Cei de la asigurari sunt destul de reticenti in colaborarile cu intreprinderile individuale sau cu PFA-urile din pacate. Doar din acest punct de vedere va recomand infiintarea unui SRL, altminteri pentru o afacere mica era suficienta o intreprindere individuala sau o PFA, deoarece necesita cheltuielile mai mici de infiintare sau de radiere, contabilitate in partida simpla neavand nevoie de un contabil platit lunar ci doar de sfaturile unuia pana va puneti pe picioare. Este drept ca titularul II sau PFA raspunde cu toate bunurile din patrimoniul titularului in caz ca ar aduce prejudicii tertilor, pe langa SRL la care asociatii ar raspunde in limita capitalului social, dar daca acestia au si calitate de administratori raspunderea se poate nuanta si aici.
Detalii infiintare PFA aici: [ link extern ]
Deatalii infiintare SRL aici: [ link extern ]
Pentru activitatea de tinichigerie si vopsitorie faceti un srl, platitor de tva si de impozit pe profit. Treaba cu asigurarile auto si poate si cele obligatorii de locuinta faceti-o pe persoana fizica prin incheierea unui contract de agent cu una din firmele de asigurari.
Asociatii srl-ului pot sa fie angajati la firma lor? Daca pot sa fie angajati trebuie sa plateasca contributii suplimentare ca si asociati sau e suficient sa platesca contributiile specifice angajatilor?
Va multumesc anticipat.
Asociatii de la SRL pot sa fie angajati la firma lor si trebuie sa plateasca acele contributii specifice angajatilor. Suplimentar vor plati doar impozitul pe dividende.

Alte discuții în legătură

Vopsitorie auto Cristea Ionut Cristea Ionut Sunt la inceput de drum in domeniul vopsitoriei auto si nu stiu daca am voie sa imi desfasor activitatea intr-o cladire din lemn! Sau este obigatoriu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune service auto - vopsitorie bogdanel706 bogdanel706 Buna ziua, Va relatez cele intamplate in speranta de a gasi solutia optima pentru rezolvare. Detin un autoturism, avand o culoare perlata mai pretentioasa. ... (vezi toată discuția)
Fise post iulia_str iulia_str Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste fise post pentru: -m.n. in service auto cod cor 914201; -tinichigiu auto; -sofer ... (vezi toată discuția)