avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune service auto - vopsitorie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune service auto - vopsitorie

Buna ziua,
Va relatez cele intamplate in speranta de a gasi solutia optima pentru rezolvare.
Detin un autoturism, avand o culoare perlata mai pretentioasa. Avand anumite zgarieturi asupra masinii, am recuperat prin polita CASCO, in urma unei expertize, suma de 7.000 lei, in regimul service, pentru retusari si vopsitorie. Mentionez faptul ca a fost alegerea mea unde am facut masina, fiind service-ul unei "cunostinte", facand si prostia de a semna devizul final de reparatii inainte, in speranta ca cei de la service sa demearga lucrarile, dar dupa ce si-au ridicat banii, m-au amanat aproximativ 3 luni. Avand in vedere ca elementele din expertiza acopereau 80% din suprafata masinii, in prima instanta am cerut PERSONAL o oferta de pret pentru un vopsit total, pentru restul de elemente: 2 usi si o aripa, cerandu-mi aditional inca 4.000 lei. Evident ca am refuzat. La cateva zile dupa am fost sunat de SERVICE ca ar fi recalculat suma la 1200 lei si ar fi fost o neintelegere. Am achitat. In prima zi cand am venit sa ridic masina, era "varza", avea alta nuanta, vopsita in bataie de joc, unele elemente fiind gazate-coaja de portocala, altele deja ciobite pe la colturi, scursuri de vopsea, neacoperiri, barele de alta nuanta, polish pana la tabla, urmand un scandal monstru produs de cei de la service, in opinia lor masina prezentandu-se impecabila. Am inregistrare audio cuprinzand scandalul. I-am rugat se refaca masina sau macar anumite elemente, desi culoarea era vizibil alta, acestia refuzand. Precizez faptul ca de fiecare data am fost cu martori. Am refuzat sa iau masina, din motive temeinice. Am revenit dupa 3 zile, masina prezentadu-se intr-o stare cat de cat mai buna, dar avand in continuare scursuri de vopsea si multe altele. Am vrut sa evit bataia de cap si scandalul, avand in vedere ca nu urma niciun rezultat optim. Am ridicat masina, fiind nemultumit, le-am cerut factura pe celelalte elemente, acestia refuzand. Le-am adus la cunostinta ca sunt obligati sa elibereze factura, fiind dreptul meu de cumparator. Au completat-o, reticenti insa a scrie "elemente de vopsitorie" pe factura, deoarece nu sunt autorizati necesar pentru asa ceva, eu special cerand factura cu aceasta mentiune.
Au folosit materiale si vopsele de duzina, proaste calitativ, ca sa obtina un profit mai mare, dovada inregistrare audio.
In plus, mi-au descarcat bateria, fiind nevoit sa scot bani din buzunar pentru alta noua, acestia nerecunoscand ca este vina lor. Am facturi doveditoare.
Initial ma resemnasem si inchisesem ochii, dar acum la aproximativ o luna, vopseaua s-a exfoliat pe unele locuri. Precizez ca masina este tinuta in garaj, folosita rareori, exfolierea nu s-a datorat unor factori agresivi.
Ma simt inselat si as dori sa fac ceva in aceasta privinta. De asta am ajuns unde suntem fiindca lumea in situatii similare, se resemneaza, accepta sa fie luata de fraiera si inchide ochii. Va multumesc anticipat. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: adresamarius , utilizator 15:03, 9 Octombrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
...." Am ridicat masina, fiind nemultumit, le-am cerut factura pe celelalte elemente, acestia refuzand. Le-am adus la cunostinta ca sunt obligati sa elibereze factura, fiind dreptul meu de cumparator. Au completat-o, reticenti insa a scrie "elemente de vopsitorie" pe factura, deoarece nu sunt autorizati necesar pentru asa ceva, eu special cerand factura cu aceasta mentiune. "

Daca service-ul respectiv nu este autorizat , inseamna ca nu detine nici utilaje speciale , cabina de vopsit si nici nu poate angaja legal , pregatitor si vopsitor , adica specialisti pt. vopsit. In aceste conditii , vopsitul nu se face in conditiile optime. Cu atat mai mult ca spuneti ca nu aveti o culoare standard, usor de identificat dupa cod.
A fost alegerea dvs. sa lasati masina acolo stiind ca nu sunt autorizati pt. vopsitorie.
Trebuie sa recunosc ca pt. 7000+1200 lei , puteati beneficia de o vopsire integrala de calitate , intr-un service civilizat, autorizat.
Mergeti la OPC / reclamatie .
daca dumneavoastra ati ales un service care....daca nu este in lista cu service-urile partenere ale asiguratorului , nu mai trebuie sa mergeti nici la OPC , nici la politie ...

referitor la plangeri pe disferite institutii :

"Au completat-o, reticenti insa a scrie "elemente de vopsitorie" pe factura, deoarece nu sunt autorizati necesar pentru asa ceva..."

si , ce sa reclame la OPC ?
la OPC reclami un serviciu sau produs ce nu se ridica la standardele agreate de lege . nu poti sa reclami la OPC , ca cineva ti-a vopsit masina in spatele casei si nu a iesit bine .

"Au folosit materiale si vopsele de duzina, proaste calitativ,..."
din vopseluri de calitate precara , nu poti optine un produs finit de calitate .
am impresia ca adevarul nu este relatat asa cum ar trebuii , dar ma rog .
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
ContSters324606, utilizator
.." nu poti sa reclami la OPC , ca cineva ti-a vopsit masina in spatele casei si nu a iesit bine"

Asa este. In principu , aveti dreptate , dar in cazul de fata e vorba de un service auto.
Insa, cred ca relatarea este subiectiva , si nu poate demonstra folosirea materialelor ieftine , bateria descarcata , etc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
CRM2013, utilizator
acest aspect este foarte corect, cei cu service-ul se vor alege cu amenda si cu o noua autorizatie , si clientul pagubit....
am avut si eu probleme cu masinile(nu putine la numar), dar am respectat pasii importanti ,si in cazul unei eventuale probleme , am putut trage la raspundere service-ul .
Ulterior am aflat ca nu au autorizatiile necesare pentru vopsitorie. Au cabina, nu au cuptor, au vopsitor, dar nu specializat, atestat. Daca stiam de prima data nu intentionam nimic cu acea firma.

Si da, intradevar, firma nu era in lista partenera cu asiguratorul, dar conteaza asta?
La 8200 lei, trebuia sa fie lacrima, nu vopsea decojita, scursuri si multe altele.Nu ma pricep, de aceea am intentionat sa scriu aici, dar cred ca este de competanta OPC, indiferent de firma. Pareri?
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
bogdanel706, utilizator

Alte discuții în legătură

Vopsitorie auto Cristea Ionut Cristea Ionut Sunt la inceput de drum in domeniul vopsitoriei auto si nu stiu daca am voie sa imi desfasor activitatea intr-o cladire din lemn! Sau este obigatoriu ... (vezi toată discuția)
Masina reparata prost pe asigurare sicutza68 sicutza68 am fost implicat intr-un accident auto,m-a lovit din spate,am fost la firma de asigurari mi-au dat adeverinta de reparatie ,am fost la firma vw,unde mi s-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie la reparatoe service marianams70 marianams70 Buna seara,am si eu o intrebare,la cat timp dupa ce mi-a fost reparata masina in service prin firma de asigurari pot face contestatie deoarece masina mi-a fost ... (vezi toată discuția)