avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina reparata prost pe asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina reparata prost pe asigurare

am fost implicat intr-un accident auto,m-a lovit din spate,am fost la firma de asigurari mi-au dat adeverinta de reparatie ,am fost la firma vw,unde mi s-a vopsit bara dar culoarea este alta decat cea a autoturismului diferenta se vede cu ochiul liber mi s-a spus la inceput ca vopseaua se vede diferit pe plastic decat pe tabla,bla..bla..bla..am fost cu masina din nou si mi sa cerut sa achit daca vreau sa o fac 2 mil.lei ce pot face in cazul acesta,cum pot sa-mi fac masina la fel cum arata inainte de accident,la inceput mi-au spus ca reparatia costa pe asigurare 7 mil.lei cand am ridicat masina factura era pe 12 mil.lei.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
sicutza68, utilizator
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 11:26, 28 Noiembrie 2015
In astfel de cazuri proprietarul daca este nemultumit de reparatie,sesiseaza oficial asiguratorul
Majoritatea firmelor de asigurari au birouri proprii de primire si de rezolvare a plângerilor clientilor.
Durata de rezolvare a plangerilor nu este stabilita prin lege,de regula raspunsul se comunica in termen de 30 de zile
In cazul în care un client nu este multumit de relatia cu asiguratorul, el poate depune o plangere oficiala direct pe adresa de internet pe www.csa-isc.ro .
Dupa intrarea pe pagina oficiala se selecteaza, in partea dreapta a paginii, butonul „Comisia de Supraveghere a Asigurarilor” care va directioneaza spre pagina oficiala a CSA.
Pentru a depune plangerea trebuie accesata optiunea „Reclamatii”, aflata in partea stanga a paginii.
Dupa ce se da click, sub butonul „Reclamatii” apar doua noi optiuni: „Completare Formular” si „Întrebari”.
În urma selectarii optiunii Reclamatii se va deschide o fereastra separata, respectiv formularul propriu-zis al plangerii.
Primul pas este alegerea firmei de asigurari „care considerati ca v-a prejudiciat
Dupa selectarea asiguratorului vi se solicita datele de indentificare, numarul dosarului de dauna deschis la societatea reclamata, daca este cazul, si pretentiile financiare pe care le aveti.
Plangerea va fi inregistrata automat.


Care este vina societatii de asigurare?
De ce trebuie sa fie vorba de vreo vina?
Societatea de asigurari intermediaza contractul de prestari servicii. Adica exista un contract (asigurarea) intre proprietarul masinii si asigurator, pe de o parte. si intre asigurator si service, pe de alta parte (in cazul lucrarilor cu decontare directa). Doar service-ul emite factura pe numele asiguratorului, nu a proprietarului autovehicolului.
Si atunci nu e normal sa mergi la asigurator si sa ii zici "partenerul tau mi-a facut treaba de mantuiala, nu ii plati, zi-i sa rezolve mai intai problema cum trebuie"?
Culorile sunt :verde ,albastru ,galben .etc iar nuantele sunt verde deschis,verde inchis ,albastru deschis,albastru inchis ,etc.
Inainte de accident ce culoare/nuanta avea bara?
Legea spune ca masina trebuie adusa la starea de dinaintea accidentului . Banuiesc ca aveti o poza cu bara (poza din spate) inainte de revopsire/accident .
Asta pentru ca ati acceptat sa mergeti la alt service decat reprezentanta marcii, unde vi s-a spus ca scot culoarea pe calculator. Aceste service-uri face un amestec de vopseluri care se apropie de nuanta, dar nu e chiar culoarea aia.
Service-urile de marca folosesc exact aceeasi vopsea ca si cea care este pe masina, diferenta constand in faptul ca piesa e vopsita proaspat, restul masinii e matuit.
Evident ca service-urile de marca sunt mai scumpe, de aceea clientii sunt directionati catre alternative.
Daca ati fost la reprezentanta si v-au facut lucrare proasta cereti sa vorbiti cu seful service-ului. Ati semnat terminarea lucrarii?
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la reparatoe service marianams70 marianams70 Buna seara,am si eu o intrebare,la cat timp dupa ce mi-a fost reparata masina in service prin firma de asigurari pot face contestatie deoarece masina mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am deschis un dosar de dauna pe casco pentru revopsire ... mariusgeorgian20 mariusgeorgian20 Buna seara! Am deschis un dosar de dauna pe casco pentru revopsire bara fata. Am dus masina la un service, acestia au primit acceptul de intrare in reparatie ... (vezi toată discuția)