tatal meu a decedat in strainatate, anul trecut, si mi s-a comunicat la acea vreme ca dupa ce se va demonstra ca a fost accident de munca vom primi 3 salarii medii brute pe economie. este adevarat? pana acum am primit 1000 de lei de la firma angajatoare, dar fara o hartie oficiala.
Multumesc
Potrivit art.51 lit.b din CCMN pe anii 2007-2010, dacă decesul a survenit din cauza unui accident de muncă, a unui accident în legătură cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel puţin 3 salarii medii pe unitate.
Nu stiu multe amanunte, dar intr-un caz similar, s-a dat in judecata angajatorul strain si s-au acordat despagubiri uriase.
Un caz in Italia, iar familia a primit cate 30.000 euro pe membru de familie, vreo 4 la numar.
Stiu ca s-au cam imbogatit, deci sigur au primit banii ca si-au luat masini...
A fost posibil?
Da este adevarat . In situatia in care sa stabilit ca afost accident de munca si nu v-au dat nici acele trei salarii minime, eu v-a sfatuiesc sa va angajati un avocat si sa cresteti mult mai mult pretentiile materiale.
Inteleg din cele scrise de dvs. ca nu dispuneti de nici un act oficial prin care sa se fi declarat "accident de munca" decesul tatlui dvs.? Atunci, primul pas - cu sau fara avocat - este sa intrati in posesia documentelor care atesta oficial accidentul de munca ce a avut ca urmare decesul.Gasiti aceste acte la ITM şi la firma la care a fost angajat, In baza acestora ei ar trebui sa va faca platile.Dupa ce aveti actele, solicitati plata celor "cel putin 3 salarii medii pe unitate", nu pe economie, prevazute de CCMUNN pe anii 2007-2010 la art 51.lit.b).Atentie! Daca legea prevede expres "cel putin", e clar ca se poate cere mai mult pentru ajutorarea familie. Ma asociez colegului "mariiky" cu privire la recomandarea de a va creste pretentiile, cu un avocat bun.
Florentina, decesul a avut loc in strainatate si nu in tara, nu are ce acte gasi la ITM ;)
Trebuie sa primeasca confirmarea oficiala de la autoritatile competente din tara unde a avut loc decesul ca moartea a intervenit in urma unui accident de munca.
Prima nastere copil
mea culpa
buna dimineata,exista o lege in care se specifica obligatia angajatorului de a acorda o prima pentru nastera unui copil,si daca da cit este?Sau doar daca este ... (vezi toată discuția)