avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical in somaj

Sunt in somaj. Si astazi dr. mi-a dat CM pentru 15 zile. Trebuie sa-l duc la somaj. Acest fapt sisteaza somajul si il prelungeste?
Cat timp iti poti lua CM in perioada somajului?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 11:34, 4 Octombrie 2011
Pe perioada cm,somajul se suspenda.La incetarea incapacitatii temporare de munca,perioada de acordare a somajului continua ,pana la expirarea perioadei pt. care se acorda.
Dat fiind ca in perioada de somaj ,somerul este asigurat la sanatate si pt. concedii si indemnizatii de boala,va beneficia de aceleasi drepturi ca orice alt asigurat,inclusiv de a beneficia de cm pt. perioadele prevazute de legislatie.
aveti idee idemnizatia cat este? sau cum se calculeaza? ma refer desigur in perioada cat esti in concediu medical. Am 24 de ani de munca consecutivi.
cand spuneti concedii va referiti si la concediul de odihna? exista si asa ceva?
1.Nu,daca cititi cu atentie raspunsul observati ca ma refer la concedii medicale cand vorbesc despre drepturile asiguratului.De altfel,vi se pare logic atata timp cat co anual se acorda pt. perioada din an lucrata sa beneficiati de acest drept in timpul somajului cand nu munciti?

2.Se stabileste o baza de calcul lunara constituita din veniturile brute realizate de catre dvs.pe ultimile 6 luni in intervalul de 12 luni anterior cm,mai apoi se determina o medie zilnica a bazei de calcul,prin impartrea bazei la nr. de zile lucrate si cotizate in cele 6 luni.
Media zilnica se multiplica cu nr. de zile lucratoare din total zile inscrise in cm si cu procentul de 75%daca este un cod de indemnizatie de boala obisnuitasi astfel rezulta indemnizatia bruta de cm.
Daca in cele 6 luni intra si perioada de somaj,venitul care se ia in calcul este indemnizatia de somaj acordata.
corect.multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul medicale 23ti 23ti Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza un concediu medical, daca in ultimele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, si a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela david mihaela david am doua certificate medicale acordate amindoua la urgenta.intre ele nu exista nici o zi intrerupere si au acelasi cod de diagnostic . este valabil cel de-al ... (vezi toată discuția)
Somera insarcinata niko 94 niko 94 Buna ziua, o prietena este somera si este insarcinata, ar trebui sa nasca in 15 Octombrie, iar somaj are pana in 8 August.Somajul este in val de 420 lei.In ... (vezi toată discuția)