avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua

Am divortat si mai am inca timp sa fac recurs. Fetita a fost data in custodia mamei fara ca eu sa am vre-un drept doar obligatia platii pensiei alimentare.
Cum sa cer si eu jumatate din timpul fetitei mele? Am si eu dreptul ca tata sa o vad si sa o educ. Ce zice noul cod civil legat de custodia comuna? Cum o pot obtine si ce trebuie sa cer instantei pentru a o obtine? Ce se intampla in cazul in care custodia e comuna cu pensia alimentara?

Multumesc frumos
Mihai
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:09, 3 Octombrie 2011
Va rog sa urmariti aceasta discutia asupra custodia comuna in acest foro: www.avocatnet.ro/content/for...
ce in realitate este asupra autoritatea parinteasca comuna. Pana ce nu se aprobeaza noul cod de procedura civila, mai este obligator pentru judecatori sa stabileasca incredintarea minorului pe unul dintre parinti, aplicand cod famiiei ce nu este abrogat de drept. Asta nu inseamna ce aplicand noul cod civil sa va folositi de noua reglamentarea pentru a sa cer ce efectele a divortului sa fie acelas ce noul cod civil prevede, in situatia ce efectele divortului vor fi aplicabile dupa intrarea in vigoare noului cod civil, adica deja din 1 octombrie. La recurs poate ce doar un avocat sa va rezolv acest problema si sa reuseasca o mai buna actitudine despre exercitiu comun a autoritatea parinteasca, reguland modul de a-l exercita .
O zi buna!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau custodia fetitei mele Andremaria Andremaria Buna ziu! Va rog din suflet sa ma ajutati,am o fetita dintr-o relatie pasagera, a fost recunoscuta de tata doar atat.....de 3 ani de cand am nascut el nu sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si pensie de intretinere minor manuela77 manuela77 Buna seara. Vreau sa depun la Judecatorie o cerere pentru a obtine custodia minorului si obligatia tatalui la plata pensiei de intretinere. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)