avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau custodia fetitei mele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau custodia fetitei mele

Buna ziu! Va rog din suflet sa ma ajutati,am o fetita dintr-o relatie pasagera, a fost recunoscuta de tata doar atat.....de 3 ani de cand am nascut el nu sa interesat de fetita anul trecut la-m dat in judecata pentru ca m-am casatorit,iar sotul meu lucreaza in italia si imi doresc sa plec cu fata acolo pentru un viitor mai bun. Procesul sa terminat, dar cum sa schimbat noul cod civil am primit custodia ambii,iar el a primit si un program de vizita de 6 ore pe luna si legea la obligat sa plateasca pensia cu toate ca noi nu ia-m cerut in instanta. Fetita mea nici nu stie de el,de tata il stie pe actualul meu sot cu care vreau sa-mi fac o famile frumoasa. Mai precizez ca tatal fetitei este violent,mai are si un frate in puscarie pentru trafic de minori. Daca fac recurs oare am sanse sa castig custodia doar eu? Pentru ca am incercat si pe cale amiabila dar nu doreste. Si fetita mea are si o mica problema de sanatate si as dori sa o tratez in strainatate dar el cum nu vrea, conteaza la recurs niste documente de la doctorul fetitei? Va rog din suflet sa ma ajutati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:43, 26 Martie 2012
Sansele sa obtineti custodia unica sunt foarte mici. Pentru a o obtine ar trebui sa dovediti ca tatal a abuzat de copil, este alcoolic, drogat sau ca nu s-a interesat si nu se intereseaza de copil.
Trebuia sa cereti instantei ca autoritatea parinteasca sa va revina numai Dvs.,deoarece pentru motive temeinice si daca este in interesul copilului acest lucru se putea dispune de catre instanta. Acum regula este exercitarea in comun a autoritatii parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului andreea ionita andreea ionita BUna ziua! Sunt tatal unei fetite de aproape 3 ani, care locuieste cu mine de cand mama ei a parasit-o, acum 9 luni. Cand am decis sa ne despartim, am hotarat ... (vezi toată discuția)
Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)
Excluderea din drepturile parintesti Monica_Nuta Monica_Nuta Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate obtine excluderea din drepturile parintesti a sotului meu, de care tocmai divortez, in 17 .04.2015 avem a doua ... (vezi toată discuția)