avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

BUna ziua!
Sunt tatal unei fetite de aproape 3 ani, care locuieste cu mine de cand mama ei a parasit-o, acum 9 luni. Cand am decis sa ne despartim, am hotarat de comun acord ca fetita sa ramana la ea, intrucat este mama.Insa, dupa 2 saptamani, mama ma suna innebunita sa ma duc sa iau fata de acolo pentru ca nu o mai suporta ca plange intr-una,.Am mers, mi-am luat fetita, iar de atunci, mama ei nu a venit decat de 2 ori sa o vada. Acum i-am spus sa-mi cedeze custodia copilului, intrucat vreau sa am siguranta ca fata nu va pleca niciodata de langa mine. Si mi-a spus cu nonsalanta ca nu, ca poate peste 2 ani vrea sa vina sa mi-o ia. Eu o sa incep un proces pentru castigarea custodiei, dar vreau sa stiu care sunt sansele mele sa castig rpocesul.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 18:22, 19 Februarie 2015
Regula este exercitarea autoritatii parintesti in comun,exceptia fiind exercitarea autoritatii parintesti exclusiv,incercati sa dovediti cele mentionate in instanta administrand probe ,sansele sunt greu de apreciat .Indiferent de sanse daca considerati ca este in interesul minorei sunteti obligat sa incercati.
Cereți sa exercitati în comun autoritatea părintească, iar domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs.
sansele dvs in dosar nu pot fi evaluate decat daca se cunosc tate aspectele din speta. mai conteaza ce avocat aveti , cum va administreaza dosarul . desi pare clar in favocarea dvs, jurisprudenta instantelor nu este asa clara in sit similare.
Eu v-as dori sa castigati exercitarea autoritatii parintesti exclusiva. O astfel de persoana doar mama nu se poate chema.
Stimate domnule,
Exercitarea autoritatii parintesti in comun nu inseamna ca mama va veni sa "va ia fetita". Inseamnca ca aveti obligatia sa va consultati cu mama fetitei in privinta deciziilor importante ce o privesc pe micuta (ce gradinita va frecventa, ce medic o va trata) etc. Eu va recomand sa solicitati pe calea ordonantei presedentiale pentru moment stabilirea domiciliului fetitei la dvs. ca prim pas. Ulterior veti vedea in functie de ce se va mai intampla ce veti face ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castigare custodie definitiva copil nascut in afara casatoriei Mihaela_ruja Mihaela_ruja Buna ziua, Intrebarea mea este daca se poate castiga custodia definitiva a unui copil de 7 ani, care locuieste cu mama ei si cu ceilalti 5 frati intr-o ... (vezi toată discuția)
Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ... Marius Mocanu Marius Mocanu Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu ... (vezi toată discuția)
Divort, ordonanta presedentiala pentru custodia minorei molanca86 molanca86 Buna dimineata! ... Sunt in proces de divort. Avocata mea a introdus o ordonanta presedentiala pe care am castigat-o in 25 Octombrie 2011 insa sotul a facut ... (vezi toată discuția)