avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Excluderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Excluderea din drepturile parintesti

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se poate obtine excluderea din drepturile parintesti a sotului meu, de care tocmai divortez, in 17 .04.2015 avem a doua infatisare la tribunal.El nu s-a prezentat si eu am dat anunt la mica publicitate pentru a dovedi incercarea de a-l anunta,eu nu cunosc actuala lui adresa,desi in actul de identitate el are aceeasi adresa ca si mine, la mine acasa. El a parasit tara imediat ce noi ne-am casatorit si de atunci a refuzat sa mai vina in tara; in luna mai vor fi 2 ani. In urma cu un an si doua luni s-a nascut fetita noastra pe care el nu a vazut-o niciodata. As dori sa stiu cum pot scapa de el definitiv din viata mea si a fetitei, adica sa nu mai am nevoie de acordul lui pentru a pleca din tara sau , ca el sa nu mai aiba niciun drept asupra fetitei. El nu vrea sa mai aiba nimic de a face cu noi, mi-a comunicat ca el deja si-a refacut viata in Austria si nu intentioneaza sa mai vina in tara vreodata.El este de acord cu divortul, ar vrea sa scape si el cat mai repede de mine, de noi. Mi-a scris intr-un email ca e dispus sa faca o imputernicire pe un avocat sa divortam mai repede. M-ar ajuta o imputernicire sa i se retraga drepturile parintesti? Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
Monica_Nuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:54, 9 Aprilie 2015
Nu exista motive pentru a-l decadea din drepturile parintesti, insa exista motive intemeiate pentru a obtine in instanta custodia unica a copilului (daca tot ceea ce afirmati este real), prin care nu mai aveti nevoie de acordul dansului.
Multumesc! Custodia unica se poate obtine doar in instanta? Asta inseamna un alt proces intentat , cu alte termene de judecata si alte amanari? Nu se poate oare stabili custodia o data cu procesul intentat pentru divort?
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
Monica_Nuta, utilizator
Ba da, dar actiunea trebuie sa aiba si un astfel de capat de cerere.
Ba da il puteti decadea! Titularul actiunii insa nu sunteti dvs. Cat priveste incuviintarea exercitarii autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs, aceasta aproape sigur o obtineti.

Art. 508

(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.
Trebuie sa stiti sa va judecati ca sa obtineti custodie exclusiva.
Sanse ati putea avea...

Decaderea insa nu o veti obtine.

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)