Buna ziua,
As dori sa stiu cum se poate obtine excluderea din drepturile parintesti a sotului meu, de care tocmai divortez, in 17 .04.2015 avem a doua infatisare la tribunal.El nu s-a prezentat si eu am dat anunt la mica publicitate pentru a dovedi incercarea de a-l anunta,eu nu cunosc actuala lui adresa,desi in actul de identitate el are aceeasi adresa ca si mine, la mine acasa. El a parasit tara imediat ce noi ne-am casatorit si de atunci a refuzat sa mai vina in tara; in luna mai vor fi 2 ani. In urma cu un an si doua luni s-a nascut fetita noastra pe care el nu a vazut-o niciodata. As dori sa stiu cum pot scapa de el definitiv din viata mea si a fetitei, adica sa nu mai am nevoie de acordul lui pentru a pleca din tara sau , ca el sa nu mai aiba niciun drept asupra fetitei. El nu vrea sa mai aiba nimic de a face cu noi, mi-a comunicat ca el deja si-a refacut viata in Austria si nu intentioneaza sa mai vina in tara vreodata.El este de acord cu divortul, ar vrea sa scape si el cat mai repede de mine, de noi. Mi-a scris intr-un email ca e dispus sa faca o imputernicire pe un avocat sa divortam mai repede. M-ar ajuta o imputernicire sa i se retraga drepturile parintesti? Multumesc mult!
In cadrul actiunii de divort aveti un capat referitor la autoritatea parinteasca.
Sper ca ati cerut exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre dvs.
La decadere nu are sens sa va ganditi pentru ca nu e cazul.
De scos din viata dvs definitiv nu aveti cum sa-l scoateti pentru ca aveti un copil impreuna si copilul respectiv va pune intrebari, va cere raspunsuri si va face scandal (intr-un fel sau altul) ca sa stie cine e tatal ei si de ce nu vrea sa stie de ea, si de ce nu e suficient de buna/valoaroasa si asa mai departe. Mai bine va pregatiti in sensul asta.
Nu inteleg de ce ati dat anunt la mica publicitate intr-o tara unde sotul nu locuieste. Mai degraba ii spuneati sa va dea o adresa unde sa il citati, in Romania sau in Austria si gata. Sau va facea o hartie in care sa spuna ca nu doreste sa aiba de-a face cu copilul etc. etc. Pensie de intretinere tot va trebui sa plateasca.
Ar trebui sa vorbiti cu avocatul sa ii trimita un mail in care sa ii explice situatia, poate asa il cointereseaza daca il face sa inteleaga ca nu se poate spala de drepturile parintesti.