avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mijloace fixe pe 2 facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mijloace fixe pe 2 facturi

Buna ziua,

Ma poate lamuri si pe mine cineva: S-a achizitianat un calculator pe componente de la 2 firme diferite, deci 2 facturi. Pe o factura valoarea depaseste 1800 de lei, iar pe cealalta este sub 1800 lei. Din acele componente de pe cele 2 facturi s-a asamblat un calculator. Cum voi inregistra in contabilitate? Mai exact cum incadrez si cum fac receptia si dau in consum? Ma poate lamuri cineva?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
adinozaur1, utilizator
Cel mai recent răspuns: adinozaur1 , utilizator 09:09, 5 Octombrie 2011
Faceti Proces verbal de asamblare pe baza caruia inregistrati receptia. Daca valoarea finala depaseste sau este egala cu 1800 ron, inregistrati la imobilizari si incepand cu luna urmatoare calculati amortizare.
Multumesc, va rog frumos aveti cumva un model pentru un astfel de Proces verbal?
O zi frumosa
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
adinozaur1, utilizator
Proces verbal de receptie mijloace fixe:

[ link extern ]

Proces verbal de punere in functiune:

[ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare computere amalianeag amalianeag Am cumparat subansamble second-hand pentru calculatoare, din care IT-ul o sa faca 2 computere. Cum sa fac, sa inregistrez piesele in ct de materiale, le scot ... (vezi toată discuția)
Scoatere din folosinta mijloace fixe emanuela73 emanuela73 ma poate ajuta cineva cu documentatie privind regimul de scoatere din folosinta a mijloacelor fixe? regulile de casare obiecte de inventar?pentru mijloacele ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli pfa dupa actualizarea art. 48 bogdan_alex bogdan_alex Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu acest art. 48 din codul fiscal. Din cate am inteles deducerea combustibilului nu mai poate fi facuta de un PFA dar ... (vezi toată discuția)