avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Eu si sotia mea beneficiem de uzufruct viager ,locuim pe aceiasi scara inpreuna cu nepoata mea care este nudul propietar.Intrebarea mea esete;Pot sa ma mut in alta parte si locuinta cu uzufruct viager sa o inchiriez ,deoarece santem in relati foarte proaste si nu suport acest calvar care sa iscat.
Nepoata poate ataca uzufructul daca nu mai locuiesc aici si dupa cat timp poate fi atacat.Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:15, 3 Octombrie 2011
Puteti inchiria in calitate de uzufructuari! Nepoata nu poate ataca in niciun fel dreptul de uzufruct, acesta dispare prin decesul uzufructuarului, se radiaza din Cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufructul viager anghelgeorgiana anghelgeorgiana In urma decesului tatalui meu printr-un testament de a carui existenta nu am stiut eu am devenit nudul proprietar al casei acestuia iar sotia lui cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu câteva nelămurire poate ma puteți ajuta. ... Vladuta82 Vladuta82 Bună ziua. Am și eu câteva nelămurire poate ma puteți ajuta. Eu și soțul meu avem un contract de donație cu uzufruct ( fără alte clauze) pe o casă ... (vezi toată discuția)