avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intravilan- extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intravilan- extravilan


Buna seara! Vin cu o intrebare delicata . Ce inseamna in trecut "vatra satului" ?Are legatura cu termenii de intravilan si extravilan ?
Multumesc pentru ajutor.
Gigi47


Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 15:01, 5 Octombrie 2011
Vatra satului era intravilanul localitatii respective.
Buna ziua !
Va raman profund indatorat daca mi-ati putea preciza in timp, de cand termenul de vatra satului, a fost inlocuit cu intravilan.
Cu deosebita consideratie,
Gigi47
Dupa cat se pare, in limba romana nu exista termen de intravilan pentru sate!
Vatra satului, atat conform DEX cat si unor acte normative, este ceeace reprezinta terenul intravilan la orase. In concluzie, folosirea extensiva pentru sate, a termenului intravilan, este putin fortata.iata o dovada:
Conform prevederilor art. 1 din Legea nr.203 din 23 iunie 1947 pentru reglementarea circulaţiei şi stabilirea regimului juridic al imobilelor agricole, ( dupa ce au venit comunistii la putere in 1945)X-(:

"Sunt imobile agricole in intelesul acestei legi:
1. Terenurile situate in comunele rurale, afara vetrei satului, impreuna cu cladirile aflate pe ele. Se excepteaza viile, padurile, precum si terenurile ce au realmente o afectatiune industriala sau comerciala.
2. Terenurile arabile, pasunile si fanetele situate in afara perimetrului construibil al Municipiilor, comunelor urbane, comunelor suburbane, statiunilor climaterice sau balneare."

Se poate intelege precis ce reprezinta prin excludere vatra satului., adica terenul destinat strict locuintelor din localitatile rurale(perimetrul construibil), grupate in centrul satului/comunei.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
nucu$, utilizator
Multumesc, imi este de mare ajutor indicatia dumneavoastra !
Cu deosebita consideratie, Trifan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un teren construibil poate redeveni agricol? helgapopa helgapopa Am cumparat mai demult un teren intravilan in Ilfov cu destinatie curti-constructii. Am obtinut certificat de urbanism pentru el, dar nu am construit nimic. ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan 2011 albina albina buna ziua.Am achizitionat recent o parcela de 1000 mp, extravilan si descopar ca nu pot sa il trec in intravilan si sa fac demersuri pt inceperea constructiei ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)